Kariņš: Piedāvātos papildu ierobežojumus no pilnīgas karantīnas šķir tikai veikalu aizvēršana (37)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš Foto: Ieva Leiniša/LETA

Piedāvātie papildu ierobežojumi ir stingrāki nekā pavasarī un no pilnīgas karantīnas tos šķir tikai veikalu aizvēršana darba nedēļas laikā, savus priekšlikumus šodien masu medijiem skaidroja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Atbildot uz jautājumu, kāpēc papildus ieviešamo ierobežojumu kontekstā netika piedāvāts virzīties uz pilnīgu karantīnu, Kariņš skaidroja, ka šodien koalīcija nav runājusi par ierobežojumiem un par to plānots runāt rīt valdības un Krīzes vadības padomes kopsēdē.

"Tas, ko es piedāvāju, jau ir stingrāk par režīmu, kas bija pavasarī.

Vienīgā atšķirība no pilnīgas slēgšanas būtu tā, ka nedēļas vidū veikali būs vaļā. Tagad piedāvājums ir pat stingrāks nekā pavasarī," skaidroja premjers.

Kariņš arī uzsvēra, ka Covid-19 Latvijā izplatās lineāri, nevis ģeometriski, un

valdībai ir jāskatās uz dažādiem informācijas avotiem, kas palīdzētu rast pareizākos risinājumus krīzes uzvarēšanai.

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) atzina, ka ar noteikumu grozījumu redakciju vēl nav bijis iespējams iepazīties, taču no publiski paustā varot secināt, ka papildu ierobežojumi lielākoties balstīti uz jau pieņemtajiem ierobežojumiem, kas attiecināti uz infekcijas vairāk skartajiem reģioniem, kas savukārt nozīmē, ka tie ir ekspertu ieteikumos balstīti. "Atbalstām virzienu, ka politiski lēmumi top no ekspertu piedāvājuma," pauda politiķe.

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV) pauda, ka pagaidām ir grūti komentēt, vai "KPV LV" ministri Kariņa piedāvātos ierobežojumus atbalstīs, jo par tiem netika diskutēts. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka ir svarīgi, lai uzņēmumi, uz kuriem ierobežojumi attieksies, par tiem tiktu informēti laikus.

Kā ziņots, Covid-19 izplatības dēļ valstī izsludināto ārkārtējo situāciju premjers rosinās pagarināt līdz 11.janvārim, līdztekus ieviešot vēl vairākus pasākumus Covid-19 izplatības ierobežošanai.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu