Kā ātrāk tikt uz CSDD eksāmenu

CopyLinkedIn Draugiem X
CSDD braukšanas eksāmenu pieņemšanas mašīna
CSDD braukšanas eksāmenu pieņemšanas mašīna Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Pat Covid-19 pandēmija nespēj mazināt cilvēka vēlmi iegūt autovadītāja apliecību un sēsties pašam pie stūres. 

Realitātē tas nozīmē - spītējot būtiskām izmaiņām ikdienas ritējumā, aizvien pastāv rindas uz Ceļu satiksmes drošības direkcijas eksāmenu kārtošanu, un tas, ka esi apliecinājis zināšanas autoskolā, nenozīmē, ka jau drīz tiksi pie kārotajām tiesībām.

Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Kā skaidro TV3 raidījums Bez Tabu, rindu garums mēdz atšķirties. Zināmā mērā tas ir tieši saistīts ar koronavīrusu un tā izplatības ierobežošanas prasībām, jo

eksaminācijas telpās ir jāievēro distance, savukārt pēc katra praktiskās braukšanas eksāmena, kas ilgst aptuveni 45 minūtes, ir jāveic automašīnas dezinfekcija.

Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez tabu"

Tā nu sanāk, ka rindā uz eksāmenu ir jāgaida pat mēnesis. Varbūt ilgāk. Vienus varbūt moka nepacietība, jo nav šaubu, ka tiesības būs kabatā jau ar pirmo mēģinājumu, citiem papildu laiks ir ieguvums, ko var izmantot, lai kārtīgi sagatavotos. Ja nu tomēr gaidīšana nav stiprā puse, var mēģināt notvert brīvus "laika logus", kad iespējams eksāmenu kārtot jau nākamajā dienā.

Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Kā norāda CSDD pārstāve Ieva Bērziņa, 

iespēja tikt uz eksāmenu bez lielas gaidīšanas patiešām pastāv, un par to visērtāk pārliecināties, izmantojot direkcijas piedāvātos e-pakalpojumus.

Tajos var arī izvēlēties, vai kārtot eksāmenu braukšanai ar manuālo pārnesumkārbu vai automātisko.

Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu"

Interesanti, ka viena, divas nedēļas vai mēnesis, kas rindā uz eksāmenu jāpavada Latvijā, nav sliktākais variants uz Eiropas fona. Bērziņa nobeigumā piebilst, ka informācija no kaimiņiem Lietuvā un Igaunijā rāda, ka eksāmens jāgaida līdz janvārim, savukārt

Rietumeiropā, Dienvideiropā un Britu salās topošie autovadītāji uz savām tiesībām vispār var cerēt tikai trīs līdz sešu mēnešu ilgā periodā.

Vairāk skaties Bez Tabu sižetā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu