Foto ⟩ "Pasaulē vientuļākais zilonis" atradis draugus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Lielu daļu mūža vientulībā Pakistānas zoodārzā nodzīvojušais zilonis Kāvans pārvests uz rezervātu Kambodžā un jau iepazinies ar tur mītošajiem sugasbrāļiem.

Ziloņtēviņš Kavans, kuru dzīvnieku aizstāvji dēvē par "vientuļāko ziloni pasaulē", Maragazaras zoodārzā Pakistānas galvaspilsētā Islāmābādā nodzīvojis jau vairāk nekā 35 gadus. Pateicoties pasaules mēroga kampaņai viņa glābšanai, Pakistānas Augstākā tiesa maijā pēc astoņus gadus ilgas cīņas beidzot deva atļauju izvest ziloni no valsts.

Foto: AFP / Scanpix

Kambodžas lidostā Kāvanu sagaidīja dziedātāja Šēra, kura aktīvi iesaistījusies dzīvnieku tiesību organizāciju centienos nodrošināt zilonim labāku dzīvi. 

Maijā Pakistānas Augstākā tiesa izdeva rīkojumu slēgt Margazaras zoodārzu "dzīvnieku šausminošo dzīves apstākļu dēļ, kas radušies sistemātiskas nolaidības rezultātā".

Kāvana nožēlojamie dzīves apstākļi bija izraisījuši dzīvnieku draugu sašutumu visā pasaulē, un tie jau vairākus gadus aicināja pārvietot ziloni uz citu zoodārzu.

Organizācija "Four Paws" sacīja, ka 36 gadus vecais Kāvans otrdien tiks izlaists rezervātā, kur mīt 600 dzīvnieki.

1985.gadā Šrilanka uzdāvināja Kāvanu Pakistānai. Kāvans Maragazaras zoodārzā dzīvoja ar savu partneri Saheli, taču 2012.gadā viņa nomira un Kāvans palika viens. Zoodārzam bija grūti laiki, un apstākļi tajā kļuva tik nelabvēlīgi, ka šā gada augustā tas ar tiesas rīkojumu tika slēgts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu