Septiņi dizaina lēmumi, kas nākotnē apgrūtinās telpas iekārtošanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Dažkārt, iekārtojot mājokli, var gadīties līdz galam nepārdomāt dizaina risinājumus un faktu, kā šīs mēbeles, iekārtojums vai stils atspēlēsies nākotnē, proti, cik viegli būs iekārtot pašu telpu un kā šis risinājums kombinēsies ar citiem interjera elementiem. 

Pjedestāla izlietnes

Izlietnes, kuras tur viena kāja, bieži vien tiek izvēlētas tieši tādēļ, ka aizņem gaužām maz vietas, tomēr tām ir kāds būtisks trūkums. Bez neliela skapīša zem izlietnes bieži vien vannasistabā sīkumi un nieciņi sāk krāties citviet, kas nozīmē, ka telpā ir jāparedz vieta atsevišķam vannasistabas skapītim. Ja tāda nav, tad automātiski mājinieki sāk novietot dažādus sīkumus, piemēram, grīdas mazgāšanas līdzekli vai spaini, stūros, malās, pie dušas vai vannas. Neveiksmīgas izlietnes izvēles dēļ telpā sāk rasties nekārtība.   

Foto: Unsplash

Šauras konsoles sistēmas

Šauri galdiņi, plauktiņi, mazas konsoles bez atvilktnēm ir noderīgi, ja tajos ir paredzēts izlikt kolekcijas priekšmetus, vērtīgus dekorus vai mākslas piederumus.  Taču mantu glabāšanai šādas mēbeles būs gaužām neparocīgas. Tā vietā daudz vērtīgākas būs mazas bufetes ar atvilktnēm vai durtiņām, aiz kurām var izvietot mantu grozus vai izkārtot apavus. 

Foto: Unsplash

Stikla skapju durvis

Tīra stikla skapju durvis izskatās glīti kā virtuvē, tā arī viesistabas sekcijai, tomēr šāds dizaina elements uzliek slogu mājiniekiem uzturēt kārtību skapjos un iegādāt saskaņotu trauku kolekciju, pretējā gadījumā nekārtība būs redzama un veidos nevīžīgu kopējo mājas tēlu. Tāpat stikla skapju durvis prasa rūpīgāku kopšanu pašas par sevi - tās ātrāk pievelk putekļus, uz tām ir redzami pirkstu nospiedumi. Caurspīdīgu durvju vietā daudz labāka izvēle būs matēti stikli.   

Foto: Unsplash

Atvērtie plaukti

Atvērtie plaukti ir noderīgi no dekoratīvās perspektīvas, taču ar funkcionalitāti šie dizaina elementi nevar lepoties. Pie sienas piestiprinātie plaukti var noturēt tikai vieglus priekšmetus, turklāt, lai tie izskatītos gaumīgi, saimniekiem ir jāveido kompozīcijas no objektiem, kas ir izkārtoti uz plauktiem; ja tie būs salikti kā pagadās, plaukti to uzreiz izcels un padarīs telpas koptēlu neveiklu. 

Foto: Unsplash

Studio tipa plānojums

Studio iekārtojums padara pat mazus dzīvokļus vizuāli plašākus un gaišākus, tomēr starpsienu vai istabu zonējumu neesamība automātiski nozīmē arī mazāk vietas mantu glabātuvēm. Tāpat studio tipa dzīvokļos vai mājās saimniekiem ir jābūt mazliet radošākiem ar mēbeļu izkārtojumu. 

Foto: Unsplash

Pārāk daudzi logi

Logu daudzums ikvienā telpā ir svarīgs, taču arī logu telpā var būt pārāk daudz. Logi savā ziņā ierobežo mājiniekus un ierobežo mēbeļu izvietošanas iespējas, un tās jāpakārto logu izvietojumam.  

Foto: Unsplash

Senlaicīgas vannas 

Senlaicīgas vannas, kas ir novietotas uz četrām greznām kājām un ir aprīkotas ar elegantu dušas uzgali, patiesi liks ikvienam justies kā dārgā spa, nevis paša vannasistabā. Taču kur tiks liktas dušas želejas, šampūni, skrubji, ziepes? Šāda vanna piespiež mājiniekus izdomāt, kur atradīsies vannas sīkumi, proti, vannai blakus būs jānovieto speciāls plauktiņš, galds vai mazi ratiņi, kur stāvēs visi skaistumkopšanas un higiēnas produkti. 

Foto: Unsplash
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu