Negadījumā pie Lidl būvlaukuma nāvējoši notriekta velosipēdiste (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere/LETA

Kā liecina sākotnējā informācija, 3. decembra rītā Brīvības gatvē kravas automašīnas vadītājs uzbrauca velosipēdistei, kura no gūtajām traumām mira notikuma vietā.

Negadījuma vietā ieradusies policija un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, taču velosipēdistes dzīvību nebija iespējams glābt un persona nomirusi negadījuma vietā.

Valsts policijas pārstāve Līna Kaļķe pastāstīja, ka policija turpina skaidrot notikušā apstākļus. Kā vēsta Valsts policijas rokās esošā informācija, negadījums noticis ap plkst. 9:00 no rīta.

Kravas automašīnas MAN vadītājs esot mēģinājis izbraukt no blakus esošā veikala “Lidl” jaunbūves būvlaukuma. Spriežot pēc aculiecinieku uzņemtajiem fotoattēliem, velosipēdiste esot braukusi pa Brīvības gatves veloceļu virzienā uz Juglu.

Līdzjūtību bojāgājušajai izteicis arī Rīgas mērs Mārtiņš Staķis. Viņš paziņojis, ka

"aizvien intensīvāk jāmeklē sistēmiski risinājumi satiksmes drošības palielināšanai galvaspilsētā".

"Lidl" komentārs

Esam saņēmuši informāciju par nopietnu satiksmes negadījumu, kas šodien diemžēl ir noticis uz Brīvības ielas braucamās daļas, pretī topošā “Lidl” veikala būvlaukumam. Mēs izsakām visdziļāko līdzjūtību sakarā ar notikušo.

Pēc mūsu rīcībā esošās informācijas, Valsts policija pašlaik veic notikušā izmeklēšanu. Mums nav papildu informācijas, lai notikušo komentētu detalizētāk. Protams, mēs pilnībā sadarbosimies ar Valsts policiju, sniegsim tai visu nepieciešamo informāciju.

Kā varam spriest, negadījumā iesaistītā kravas automašīna negadījuma laikā atradās jau uz Brīvības ielas braucamās daļas. Cik mēs zinām, tad būvuzņēmējs būvlaukumā bija ieviesis papildu drošības pasākumus, un kravas automašīna bija izbraukusi no būvlaukuma teritorijas, īpaši norīkota drošības uzrauga pieskatīta.

Valsts policija ziņo, ka aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 114 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši septiņi cilvēki. Kopumā ceļu satiksmes jomā pieņemts 441 administratīvo pārkāpumu lēmums, tajā skaitā 154 par ātruma pārsniegšanu, pieci par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā un četri par agresīvu braukšanu.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu