"Mercedes" vadītājs Vācijā ātrumu pārsniedz tā, ka viņam draud cietumsods (6)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: www.facebook.com/PolizeiWesthessen

Vācijā aizvien ir virkne maģistrālo ceļu posmu, kuros eksistē ieteicamais braukšanas ātrums, taču maksimālais atļautais nav noteikts. Tai pašā laikā ir ļoti daudz arī tādu ceļu posmu, kuros autobraucējam ir jābūt vērīgam un noteiktie limiti jāievēro. Pretējā gadījumā klāsies kā attēlā redzamā "Mercedes-Benz" vadītājam pirms pāris gadiem.

Kādam "Mercedes-Benz" vadītājam zīme ar skaitli 80 sarkana riņķa centrā paskrēja garām nepamanīta. Un diezgan likumsakarīgi, jo viņš remontdarbu zonu šķērsoja ar 244 km/h jeb trīs reizes ātrāk nekā atļauts.

Rietumhesenes policija savā Facebook kontā publiskojusi pārgalvīgā pārkāpēja attēlu un parakstā norāda, ka ātruma ierobežojums uzstādīts tāpēc, ka vietā uz autobāņa A3, kur notiek tilta remonts, ceļa segums bija pārāk nelīdzens, lai būtu drošs.

Komentētāju viedokļi pie likumsargu ieraksta dalās divās kategorijās. Vieni šādu rīcību dēvē par klaju bezatbildību un ierosina pārkāpēju, piemēram, piespiedu kārtā vest uz reanimāciju, kur tiek nogādāti smagās avārijās cietušie, citi ir sašutuši par soda bardzību, jo, ja jau auto būvdarbu zonu šķērsoja ar 244 km/h, tad problēmu šajā vietā ar ceļa segumu nav un 80 km/h zīme uzstādīta nepamatoti.

Sods, starp citu, šajā gadījumā noteikts bargāks nekā citkārt. Rietumhesenes policija norāda, ka pēc konsultēšanās ar prokuratūru pieņemts lēmums "Mercedes-Benz" vadītāju saukt pie atbildības par dalību nelegālās sacīkstēs. Tas nekas, ka pa šoseju viņš tobrīd traucās vienatnē. Un tas nozīmē, ka vadītājam jārēķinās ne tikai ar bargu soda naudu un tiesību zaudēšanu, bet arī ar došanos aiz restēm.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu