Vai karaliene Elizabete II jau saņēmusi Covid-19 vakcīnu, vai gaida rindā kā visi?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP

Deviņdesmit četrus gadus vecā Lielbritānijas karaliene Elizabete II un viņas vīrs, deviņdesmit deviņus gadus vecais princis Filips pēc savu ārstu ieteikumiem ir devuši zaļo gaismu Covid-19 vakcīnai. Vai karaliskā ģimene to jau ir saņēmusi, vai tomēr nāksies pagaidīt? 

Lielbritānijas plašsaziņas medijos iepriekš izskanēja informācija, ka karaliene Elizabete II un viņas vīrs būs vieni no pirmajiem pasaulē, kuri saņems vakcīnu pret Covid-19, jo abi esot prioritāšu un riska grupā.

Šī informācija "Mail Online" tika arī nosaukta par "labu paraugu" visai britu tautai, apslāpējot visas sazvērestības teorijas par šo vīrusu un vakcinēšanos. Arī sabiedrības veselības eksperti uzskata, ka britu karaļpāris izdarītu milzu pakalpojumu, ja būtu gatavi runāt par savu piekrišanu injekcijas saņemšanai. Liela daļa britu uzticas karalienes lēmumam, tāpēc tas viss atvieglotu vakcinēšanās plāna īstenošanu.

Tomēr "The Sunday Times" ziņoja, ka karalienei nekādu privilēģiju nebūšot un viņai uz vakcīnu arī nāksies pagaidīt rindā. Izskanējusi arī versija, ka pati monarhe nevēlas būt pirmā, bet gan godīgi saņemt vakcīnu pēc izstrādātajiem vakcinācijas noteikumiem.

Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Lai vai kā, bet oficiālie noteikumi paredz to, ka pirmās injekcijas paredzētas cilvēkiem, kas pārsnieguši 80 gadu vecumu, un aprūpes namu iemītniekiem, tāpēc karaļpārim, kuri ir jau sen pārkāpuši 80 gadu slieksni, ir lielas izredzes saņemt drīzu iespēju vakcinēties. 

Bekingemas pils pārstāvji uz izskanējušo informāciju atbildēja lakoniski: "Šie lēmumi ir personiski un tāpēc -  bez komentāriem." No komentāriem atturējies arī britu premjerministra birojs Dauningstrītā.

Galerija: Karaliene Elizabete II un princis Filips

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu