Covid-19 laika grims jeb kā sejas aizsargmaskas mainījušas krāsošanās paradumus

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Sejas aizsargmasku obligāta lietošana sabiedriskās vietās ir mainījusi sieviešu paradumus, izvēloties dekoratīvo kosmētiku. Vizāžiste Signe Dzene skaidro, kādi ir grima klāšanas aktuālie knifi laikā, kad jāvalkā sejas maska.

Kā norāda vizāžiste Signe Dzene, kamēr apkārtējie apstākļi paredz masku valkāšanu, sievietēm, kas ikdienā lieto kosmētiku,

nevajag baidīties izcelt savu dabiskumu vai atteikties no kosmētikas lietošanas.

Protams, ir mainījušies grima klāšanas apstākļi, līdz ar to svarīgi sekot dažiem ekspertes ieteikumiem.

Turpina S. Dzene: “Vispirms jāatceras, ka grima klāšanu vajadzētu sākt ar serumu vai grima bāzi, lai kosmētika būtu noturīgāka un

tādējādi pēc iespējas izvairītos no tās nospiedumiem sejas aizsargmaskā. Noteikti var lietot arī kosmētikas fiksatoru, kas palīdzēs kosmētikai noturēties divas reizes ilgāk un labāk.

Tomēr iesaku izvairīties no smagnējas, poru aizsprostojošas kosmētikas. Tā vietā šobrīd aktuālāka nekā iepriekš ir vieglā kosmētika, piemēram, BB krēmi vai, lai izlīdzinātu nepilnības, lietot tikai konsīleri, kas noslēps radušos pleķīšus uz sejas, vienlaikus saglabājot dabisku izskatu.”

Vizāžiste piekrīt, ka ikdienas grimā šobrīd lielāks akcents tiek likts uz acīm, tāpēc, lai tās izceltu,

nevajadzētu izvēlēties birstošas acu ēnas, lai neveidotos acu loki un, protams, nenosmērētu aizsargmasku.

Stāsta S. Dzene: “Acu ēnas un to tekstūra ir gaumes lieta, bet mans ieteikums ir izvēlēties mitrās acu ēnas. Šobrīd modē ir visi dabiskie jeb tā saucamie nude toņi. Siltās ādas toņa īpašniecēm tas noteikti izskatīsies ļoti eleganti un dabiski. Šajā laikā spilgtie toņi varētu būt pārāk uzkrītoši un, iespējams, pat par smagnēju, tomēr, lai izskatam piedotu kādu “odziņu” – drosmīgajām tas noteikti ir atļauts.”

Pastāv arī pāris triki, kas acis padarīs vēl izteiksmīgākas. “Skropstu tušas ir dažādu veidu, un katrai vajadzētu izvērtēt sev piemērotāko – lai pagarinātu vai veidotu skropstu kuplumu. Mans ieteikums ir ikdienā lietot arī rīcineļļu, kas veicinās skropstu augšanu un atjaunošanu. Skropstām būs lielāks efekts, pēc tam tās izceļot vēl ar skropstu tušu,” atklāj S. Dzene.

Apkopotie dati* rāda, ka par vairāk nekā vienu trešdaļu kāpis pieprasījums pēc dekoratīvās kosmētikas, priekšroku dodot skropstu tušai un acu ēnām, savukārt lūpu krāsu segmentā iezīmējas tendence izvēlēties lūpu krāsas pēc to noturības. 

Dati rāda, ka vienas no pirktākajām dekoratīvās kosmētikas precēm ir tieši skropstu tušas, priekšroku dodot premium klasei. Savukārt, lai sevi palutinātu, līdzās skropstu tušām populāras ir arī acu maskas, kas palīdz novērst lokus zem acīm un samazināt noguruma pazīmes.

*internetveikala 220.lv dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu