Tiesa nākamgad turpinās skatīt Trukšņa "komandējuma" krimināllietu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis
Jūrmalas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas rajona tiesa nākamgad turpinās skatīt Jūrmalas domes priekšsēdētāja Gata Trukšņa (ZZS/LZP) "komandējuma" lietu, kurā apsūdzēta arī mēra biroja vadītāja Ingrīda Vilkārse, aģentūru LETA informēja Rīgas rajona tiesas priekšsēdētāja palīdze Diāna Vilhovika.

Šodien tiesas sēdē tika nopratināti liecinieki un pārbaudīti rakstveida pierādījumi. Nākamā tiesas sēde nozīmēta 2021.gada 4.februārī plkst.11 un tiesas sēdē plānots uzklausīt apsūdzēto liecības.

Iepriekš vēstīs, ka saskaņā ar apsūdzību, amatpersona, lai slēptu savu neattaisnoto prombūtni darbā, vienojās ar otru personu, ka tiks

noformēts rīkojums par komandējumu, kurā tiks ierakstītas nepatiesas ziņas, un ka šo dokumentu izmantos kā attaisnojumu amatpersonas darba kavējumam

- neattaisnotai prombūtnei.

Viltotais dokuments tika iesniegts iestādes grāmatvedībā.

Jau ziņots, ka Truksnis arī figurēja krimināllietā par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), iespējams, nelikumīgu finansēšanu, tomēr prokuratūra pret mēru kriminālprocesu izbeidza.

Šajā lietā prokuratūra uzņēmējam Jūlijam Krūmiņam un finansistam Jorenam Raitumam piemērojusi kopumā 86 000 eiro lielu sodu par ZZS un partijas "No sirds Latvijai" nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā pirms pašvaldību vēlēšanām 2017.gada 3.jūnijā.

Par minēto noziegumu izdarīšanu viena persona sodīta ar 77 400 eiro sodu, bet otra - ar 8600 eiro sodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu