Ludzas slimnīcā izveido Covid-19 nodaļu, pārtrauks citu pacientu stacionēšanu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika, kurā ārstē ar Covid-19 saslimušos pacientus. Ilustratīvs attēls.
Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Gaiļezers" Toksikoloģijas un sepses klīnika, kurā ārstē ar Covid-19 saslimušos pacientus. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

SIA "Ludzas medicīnas centrs", atvēlot 30 gultasvietas Covid-19 pacientiem, aprūpes nodaļā pārtrauks citu pacientu stacionēšanu, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijas un Ludzas novada pašvaldības kapitālsabiedrības valdes loceklis Juris Atstupens.

Ludzas slimnīca līdz šim nodrošinājusi hronisko un aprūpējamo pacientu uzņemšanu, taču nolemts, ka tai gultasvietas būs jāatvēl Covid-19 pacientiem. Līdz ar to citus sasirgušos aprūpes nodaļā pašlaik neuzņems.

Atstupens prognozēja, ka Covid-19 skartos slimnīca varētu sākt uzņemt nākamnedēļ. Šonedēļ notiek gan iestādes pārkārtošana, gan jautājumu risināšana saistībā ar pacientiem, kas pašlaik vēl uzturas slimnīcā.

Slimnīcas vadītājs pieļāva,

ka lielākās problēmas varētu rasties mediķu trūkuma dēļ,

jo arī pašlaik Covid-19 dēļ ir manāms to iztrūkums, un šonedēļ strādā tikai viens internā profila ārsts, kas var nodrošināt Covid-19 slimnieku ārstēšanu. Taču viņš cer, ka darbam ar Covid-19 pacientiem atļaus piesaistīt rezidenti, kas līdz šim jau ir strādājusi iestādē.

Bažas Atstupenam ir arī par individuālo aizsardzības līdzekļu pieejamību. Iestāde esot saskārusies ar situācijām, kad piegādātie aizsarglīdzekļi neatbilst tai kvalitātei, kas sākotnēji tika piedāvāta. Pašlaik arī neesot laika sludināt iepirkumus vai cenu aptaujas, tāpēc slimnīcas vadītājs cer, ka, atbilstoši solītajam, aizsarglīdzekļi tiks piešķirti no valsts rezervēm.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā pieaugumu stacionēto Covid-19 pacientu skaitā, nolemts atvērt papildu 104 gultasvietas, tādējādi palielinot pieejamo gultu kopskaitu līdz 900, žurnālistiem pavēstīja Veselības ministrijas valsts sekretāre Daina Mūrmane-Umbraško.

Līdz ar gultasvietu skaita pieaugumu Covid-19 pacientu aprūpes sniegšanā iesaistīsies arī zemāko līmeņu slimnīcas, tostarp Ludzas slimnīca, Dobeles un apkārtnes slimnīca, Aizkraukles slimnīca un Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība.

Ministrijā norāda, ka Aizkraukles slimnīca paudusi gatavību atvērt 40 Covid-19 pacientu gultas, Ludzas medicīnas centrs - 30, savukārt Dobeles un apkārtnes slimnīca - 16 Covid-19 pacientu gultas.

Jau iepriekš lemts par Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienības lielāku iesaisti, valdībai piešķirot nepieciešamo finansējumu 15 gultas vietu izveidei. Arī slimnīcas, kurās šobrīd tiek stacionēti Covid-19 pacienti, turpina pārprofilēt esošās gultas vietas, pielāgojot tās Covid-19 pacientu aprūpei, skaidro ministrijā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu