Pompeo apsūdz Krieviju par stabilitātes apdraudēšanu Vidusjūras reģionā (15)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV valsts sekretārs Maiks Pompeo otrdien apsūdzējis Krieviju par stabilitātes apdraudēšanu Vidusjūras reģionā un haosa un konfliktu sēšanu šī reģiona valstīs.

Pompeo paziņojums "Krievijas ietekme Vidusjūrā" ir atbilde Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova izteikumiem, ka ASV spēlē politiskas spēles Vidusjūras reģionā.

Lavrovs "atkal uztvēris faktus nepareizi un mēģina pārrakstīt vēsturi", paziņoja Pompeo, nosodot Maskavas aktivitātes Lībijā, Grieķijā un Sīrijā.

Pompeo norādīja, ka Savienotās Valstis atbalsta tādas valdības veidošanos Lībijā, kas būtu ietveroša un spētu nodrošināt valstī mieru un izpildīt Lībijas tautas vajadzības ekonomikā un cilvēktiesību jomā. Pompeo norādīja, ka ASV sadarbojas ar ANO, lai sasniegtu šo mērķi.

"Krievija savukārt grauj Vidusjūras reģiona iekšpolitiku, atbalsta Sīrijas brutālo diktatoru un veicina Lībijas konfliktu,"

uzsvēra Pompeo.

Savā paziņojumā viņš sīkāk paskaidroja, ka Krievija turpina apdraudēt Vidusjūras reģiona stabilitāti, izmantojot dažādas tehnikas, lai izplatītu dezinformāciju, grautu nacionālo suverenitāti un vairotu haosu, konfliktus un sašķeltību valstu starpā.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu