Numura zīmes zaudē busiņš, kuram riepu protektors pavisam izdzisis (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Busiņš ar kritiski nodilušām riepām
Busiņš ar kritiski nodilušām riepām Foto: Facebook.com/Valsts policija

Nu jau vairāk nekā nedēļu CSDD sadarbībā ar Valsts policiju veic pārbaudes uz Latvijas ceļiem, lai pārliecinātos, cik labi autovadītāji ir sagatavojušies ziemas periodam.  

Cita starpā pārbaudot riepu stāvokli, inspektoriem nākas secināt, ka ne viens vien autovadītājs pa Latvijas ceļiem brauc ar kritiski nodilušām riepām, kuru protektors minimāli noteikto 4 mm vietā uzrāda trīs, divus, vienu un dažkārt pat mazāk nekā 1 milimetru.

Dažs labs autobraucējs, kā izskatās, pat nav pamanījis, ka ir jau decembris, un turpina deldēt asfaltu ar vasaras riepām, kaut arī tas ir aizliegts, bīstami un ar atbildīgu dalību satiksmē nesavietojami.

Iepriekš CSDD un Valsts policijas inspektori darbojās Kurzemes reģionā un Zemgalē, bet jaunākajā reidu sērijā tika pārbaudīti 820 spēkrati Ropažos, Ogrē un Jūrmalā. Absolūts vieglprātības rekordists, kurš tika atalgots ar valsts numura zīmju noņemšanu uzreiz pārbaudes vietā, bija kāds Opel Movano busiņš, kuram riepu protektora dziļums bija robežās no 0,21 līdz 1,41 mm.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu