Uz laiku slēgta Cenas tīreļa purva taka un Bumbu kalna skatu tornis

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Kaspars Nordens/LETA

Uz laiku slēgta Cenas tīreļa purva taka un Bumbu kalna skatu tornis, jo šajos objektos nav iespējams nodrošināt vienvirziena kustību, informēja pašvaldības SIA "Rīgas meži" sabiedrisko attiecību speciāliste Elizabete Ronija Dreimane.

Lēmums pieņemts, ņemot vērā valdības noteiktos ierobežojumus Covid-19 epidēmijas ierobežošanai, lai maksimāli samazinātu kontaktus starp cilvēkiem. Izvērtējot drūzmēšanās riskus un epidemioloģisko noteikumu ievērošanu, "Rīgas meži" uz laiku slēdz šos objektus.

Uzņēmumā atgādina, ka Cenas tīreļa purva taka ir īpaši aizsargājama teritorija - dabas liegums. Tā atrodas aptuveni 30 kilometru attālumā no Rīgas centra, Mārupes un Babītes pagastā.

Bet Bumbu kalns ir 16 metrus augsts paugurs Bolderājas kāpās, Kleistu mežā. Kalnā atrodas Valsts meža dienesta meža ugunsnovērošanas tornis, kas pieejams apmeklētājiem kā skatu tornis.

"Rīgas meži" aicina pastaigāties kādā no uzņēmuma apsaimniekotajiem mežiem, kas 60 000 hektāru platībā atrodas 50 kilometru rādiusā ap Rīgu. Digitālā kartē "www.mdps.rigasmezi.lv" iespējams redzēt mežu teritorijas ar stigām un takām, kā arī brīdinājumus par sāktu vai plānotu mežizstrādi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu