"Madara Cosmetics" saņēmusi Pasaules Intelektuālā īpašuma organizācijas balvu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
SIA "Madara Cosmetics" jaunā ražotne.
SIA "Madara Cosmetics" jaunā ražotne. Foto: Ieva Čīka/LETA

Kosmētikas ražotāja AS "Madara Cosmetics" saņēmusi Pasaules Intelektuālā īpašumu organizācijas (WIPO) apbalvojumu "Intelektuālā īpašuma balva uzņēmumam" ("WIPO IP Enterprise Trophy"), aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

WIPO apbalvojums uzņēmumam ir piešķirts par zināšanās balstītu uzņēmējdarbību un intelektuālā īpašuma pielietojumu inovatīvas komerciālās stratēģijas īstenošanai, kā arī starptautiski atzītiem dabiskiem un ekoloģiskiem ādas kopšanas produktiem un kosmētiku, kas ražoti ar saudzību un atbildību pret vidi.

"WIPO apbalvojumu saņemšana ir mūsu zinātnieku un uzņēmumu būtisks sasniegums pasaules mērogā,  jo ne katra ideja spēj gūt pasaules atzinību," norādīja Patentu valdes direktors Sandris Laganovskis, skaidrojot, ka uzvarētāju izraudzīšanās ir garš process, tajā rūpīgi tiek atlasīti piemēroti kandidāti, kuri tiek vērtēti abās kategorijās pēc īpašiem kritērijiem.

WIPO intelektuālā īpašuma balva uzņēmumam izveidota, lai izteiktu atzinību institūcijām un uzņēmumiem, tostarp arī mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, kas radoši izmanto intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzības sistēmu un ar savu darbu vairojuši izpratni par intelektuālā īpašuma sniegtajām priekšrocībām. Šī apbalvojuma mērķauditorija ir ne tikai mazie un vidējie uzņēmumi, bet arī individuālie komersanti, biznesa korporācijas, pētniecības un akadēmisko iestāžu institūcijas.

"Madara Cosmetics" ir astotais uzņēmums Latvijā, kas saņēmis WIPO balvu. Iepriekš un pēdējos gados balvu saņēmuši tādi uzņēmumi kā 2015.gadā SIA ‘Primekss", 2017.gadā SIA "Latima", 2018.gadā AS "Latvijas Finieris", 2019.gadā SIA "Mikrotīkls", taču pirmais uzņēmums 2007.gadā bija AS "Dzintars".

Jau ziņots, ka "Madara Cosmetics" koncerna apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 8,217 miljoni eiro, kas ir par 47% vairāk nekā 2019.gada attiecīgajā periodā, bet koncerna peļņa pieauga 2,2 reizes un bija 1,807 miljoni eiro.

Kompānijas lielākie īpašnieki ir Uldis Iltners (24,08%), Lote Tisenkopfa Iltnere (23,92%), Somijas "Transmeri Group Ab" (23,09%), Zane Tamane (7,61%) un Liene Drāzniece (6,83%). "Madara Cosmetics" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North".

 
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu