Nedēļas fokusā Pabriks: Pārvietošanās ierobežošana nav nepieciešama (15)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Artis Pabriks raidījumā Nedēļas Fokusā
Artis Pabriks raidījumā Nedēļas Fokusā Foto: TVNET

Viesojoties TVNET raidījumā «Nedēļas fokusā», Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks norādīja, ka šobrīd neredz pamatu ieviest pārvietošanās ierobežojumus.

 

"Esošajā situācijā, it īpaši, ja ir sākusies vakcinēšanās, pārvietošanās ierobežojumi ir lieki," norāda ministrs, vienlaikus akcentējot, ka bruņotie spēki ir gatavi iesaistīties vakcinēšanas asistēšanā, kaut arī šāda palīdzība vēl neesot lūgta, esot tikai bijis jautājums par armijas gatavību šā uzdevuma veikšanai.

Pabriks arī norāda, ka armija tiek lūgta iesaistīties dažādos civilos uzdevumos Covid-19 seku novēršanas sakarā, taču pašos bruņotajos spēkos saslimstība ar Covid-19 pieaug, līdz ar to aizsardzības ministrs cer uz drīzu NBS vakcinēšanu, kaut arī šobrīd nav zināms, kad tas notiks.

"Covid-19 ir krīze, kas mums daudz ko ir iemācījusi, tai skaitā, ka ir lietas, ar ko Latvijai jābūt nodrošinātai, jo atvest tās no ārvalstīm vienkārši var nebūt iespējams,"

ministrs norādīja, akcentējot, ka valstij jāveido stratēģiskās rezerves.

Pārraidē “Nedēļas fokusā” Pabriks komentē arī 2021.gada drošības un aizsardzības izaicinājumus Latvijai, dronu ieviešanu Latvijas aizsardzībā, iepirkumus, kas plānoti Aizsardzības ministrijai, un to, kas nepieciešams katram pilsonim krīzes situācijai no aizsardzības un drošības perspektīvas. Tāpat Pabriks atbildēja uz skatītāju jautājumiem par dezinformāciju, Krieviju, Baltkrieviju un jaunā ASV prezidenta ietekmi uz Latvijas drošību.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu