No vairāk nekā 3000 NMPD darbiniekiem darba nespējā atrodas aptuveni 200

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīna.
Neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīna. Foto: Zane Bitere/LETA

Darba nespējā patlaban ir aptuveni 200 Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieku, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja dienesta direktore Liene Cipule.

NMPD 2019.gada pārskatā teikts, ka dienesta funkciju nodrošināšanai visā valsts teritorijā 3444,25 amatu vietās vidēji bija nodarbināts 3281 darbinieks.

Cipule intervijā atzina, ka pēdējā nedēļā pieaudzis saistībā ar Covid-19 izsniegto darbnespējas lapu skaits, bet lielākā daļa darbinieku gan ir saslimušo kontaktpersonas.

Covid-19 līdz šim ir izslimojuši apmēram 190 dienestā strādājošie. 

Cipule arī sacīja, ka no pirmā pret Covid-19 vakcīnu pieveduma dienestam ir pieejamas 600 devas. Potes līdz šim ir saņēmuši 250 darbinieki, bet vakcinācijai pieteikušies vairāk nekā 800 dienestā strādājošie. "Domāju, ka šis skaitlis augs, ņemot vērā, ka būs papildu piegādes," vērtēja Cipule, kolēģu atsaucību raksturojot kā labu.

Viņa arī teica, ka

neesot neviena, kas kategoriski atsakās no vakcīnas, bet liela daļa darbinieku vēl pašlaik "atrodas pārdomās par to".

"Bet, jo vairāk tiek vakcinēti kolēģi, jo vairāk šaubu ēna mazinās un redzam, ka darbinieki sāk pieteikties aktīvāk," viņa sacīja.

Kā vēstīts, šodien varētu notikt nākamā "Pfizer" un "BioNTech" vakcīnu pret Covid-19 piegāde Latvijā, informēja Zāļu valsts aģentūrā (ZVA). Plānots, ka šajā piegādē Latvija varētu saņemt vēl 13 650 vakcīnas devas.

"Kopumā "Pfizer" un "BioNTech" plāno 2021.gada pirmajā ceturksnī piegādāt visu vakcīnu apjomu, ko Latvija ir pasūtījusi, un tas nodrošina vakcinēšanos līdzvērtīgi visām Eiropas Savienības valstīm," pauda aģentūrā.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka Latvija pieteikusies kopumā 97 500 vakcīnas "Comirnaty" devām, ar ko pietiktu 48 750 personu vakcinācijai.

Decembra beigās desmit Latvijas slimnīcās izveidotos vakcinācijas kabinetos sākta brīvprātīga ārstniecības personu vakcinēšana pret Covid-19.

Pirmās farmācijas uzņēmuma "Pfizer" un "BioNTech" ražotās vakcīnas "Comirnaty" Latvijā tika nogādātas 26.decembra rītā.  Pirmajā piegādē Latvija ir saņēmusi 9750 vakcīnu devas, kuras tiks nodrošinātas kopumā 4875 veselības aprūpes darbiniekiem, jo viena cilvēka vakcinēšanai nepieciešamas divas devas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu