Covid-19 konstatēts Talsu novada bērnudārzā "Vīnodziņa", aug inficēto skaits pansionātā "Lauciene"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Talsi
Talsi Foto: Lita Krone/LETA

Talsu novadā saslimšana ar Covid-19 konstatēta bērnudārzā "Vīnodziņa" un palielinājies saslimušo skaits pansionātā "Lauciene", aģentūru LETA informēja novada pārstāve Dana Felkere-Bērziņa.

Svētdien saslimšana ar Covid-19 ir konstatēta vienam darbiniekam Sabiles pirmsskolas izglītības iestādē "Vīnodziņa". Personai noteiktas trīs kontaktpersonas. Saslimušais darbinieks nav bijis ciešā kontaktā ar iestādes audzēkņiem, tādēļ iestāde turpina darbu ierastajā režīmā, sacīja Felkere-Bērziņa.

Viņa pastāstīja, ka pansionātā "Lauciene" līdz pirmdienai ar Covid-19 saslimuši 49 klienti un 15 darbinieki. Saslimušo klientu stāvoklis tiek monitorēts un tiek sniegta vajadzīgā aprūpe. Turpinot kontrolēt iespējamo vīrusa izplatības gaitu iestādē, šodien darbiniekiem atkārtoti ir veikts Covid-19 tests, savukārt rīt tests tiks veikts veselajiem pansionāta klientiem.

Gadu mijā pašvaldība aicināja atsaukties personas, kuras varētu pildīt aprūpētāju vai sociālā aprūpētāja pienākumus, palīdzot pansionātam pārvarēt situāciju ar darbinieku trūkumu, jo daļa darbinieku atrodas karantīnā vai ir Covid-19 pozitīvi. Felkere-Bērziņa sacīja, ka, pateicoties sabiedrības atsaucībai, pašlaik ir atrasts nepieciešamais personāls, lai nodrošinātu aprūpi pansionāta klientiem.

Tomēr pansionāts turpina saņemt zvanus un apzina tos, kuri ir gatavi sākt darbu gadījumā, ja radīsies situācija, kad atkal būs nepieciešams papildus atbalsts.

Talsu novada pašvaldība šajā laikā nodrošinās pansionāta personālam psihologa konsultācijas pēc nepieciešamības, piebilda pašvaldības pārstāve.

TVNET jau ziņoja, ka, konstatējot saslimšanu ar Covid-19 pansionātā "Lauciene", tiek testēti visi darbinieki un klienti.

Pansionātā ir veikta telpu dezinfekcija un tiek ievērotas visas nepieciešamās epidemioloģiskās drošības prasības - darbiniekiem katru dienu, ierodoties darbā, tiek mērīta temperatūra, tiek lietoti aizsargtērpi un sejas maskas, kā arī veikta virkne citu drošības pasākumu vīrusa izplatības mazināšanai.

Leišavnieks iepriekš atzina, ka situācija ir smaga, taču kolēģi ir saprotoši un atsaucīgi. Darbinieki, kuri ikdienā veic citus pienākumus, ir piekrituši iesaistīties klientu aprūpē, vairāki ir atgriezušies no atvaļinājumiem, kā arī gatavi strādāt lielāku slodzi, lai varētu nodrošināt visus nepieciešamos pakalpojumus.

Pansionātā "Lauciene" ikdienā dzīvo 200 klienti. Patlaban, kamēr nav skaidrs, kā attīstīsies epidemioloģiskā situācija, jauni klienti netiek uzņemti.

 
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu