"Tas ir ērti!" Kupls skaits mājās strādājošo iecienījuši darbu pildīt kaili (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: shutterstock.com

Darbs attālināti, mācības attālināti – tas viss ievieš zināmas korekcijas arī ikdienas apģērbu izvēlē. Ja iepriekš iecienīti bijuši biroja kostīmi, šobrīd cilvēki no mājām izvēlas strādāt daudz ērtākās drēbēs jeb kaili...

Vairāk nekā desmitajai daļai jeb 11% darbinieku pasaulē pandēmijas apstākļos patīk strādāt no mājām kailiem, neuzvelkot drēbes, liecina kiberdrošības uzņēmuma ”Kaspersky” pasūtīts starptautisks pētījums.

Arī daļa “Bez Tabu” žurnālistu šobrīd strādā mājās. Aptaujājot kolēģus, atklājas, ka lielākā daļa no mājās strādātājiem iecienījuši ērtu apģērbu. Izņēmums ir intervijas, kurās jāieslēdz kamera. Tad lielākā daļa kolēģu izvēlas ērto mājas kreklu vai džemperi nomainīt pret ko solīdāku.

Arī digitālā mārketinga speciālists Artūrs Mednis strādā no mājām. Viņš kopā ar ģimeni pieņēmis izaicinājumu mēneša laikā nesatikt nevienu cilvēku, visus ikdienas plānus organizējot attālināti – tai skaitā darba tikšanās noris no mājām.

Stāsta, ka iecienījis ģērbties ērti, taču vasaras karstumā sanācis arī pastrādāt kails, kas nebūt neesot bijis slikti.

Artūrs Mednis, digitālā mārketinga speciālists: "Nav tā, ka es katru e-pastu rakstīju kails, bet es esmu tā darījis vasarā, tagad tiešām ir vēsāks. Ja ir krēsls, kas nesvīst, un mājās ir komfortabla temperatūra – tas ir ērti. Ja es esmu bijis dušā un man ir kaut kas steidzams jāizdara, es to izdaru vēl joprojām, esot halātā."

Mājdzīvnieku, bērnu vai vīra parādīšanās svarīga zvana laikā tikai apakšbiksēs, protams, būs uzjautrinoša, tomēr, lai iespaids nesabojātos, runas skolas vadītājs Viesturs Meikšāns iesaka, kā izvairīties no neveikliem mirkļiem.

Viesturs Meikšāns, publiskās runas skolas dibinātājs, lektors: "Man pašam ļoti patīk tādas mazās iejaukšanās no dzīves, bet, protams, ja jums ir pilna māja ar cilvēkiem, tad labāk tās bikses tomēr uzvilkt, ja nu gadījumā ir jāpieceļas kājās."

Viesturs Meikšāns iesaka neizvēlēties fona attēlus ar palmām un pludmali, tāpat, organizējot video zvanus, aicina izvairīties no garlaicīgās baltās sienas.

Arī darbinieku meklēšana personāla atlases kompānijās nav apstājusies – novērots, ka potenciālie kandidāti mājas vidē bieži vien atslābst, piemēram, aizmirstot, ka aiz muguras palikusi drēbju kaudze.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu