Grieķija aicina ES pieņemt standartizētu vakcinācijas sertifikātu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Grieķijas premjerministrs Kiriaks Micotakis otrdien aicinājis Eiropas Savienību (ES) pieņemt standartizētu vakcinācijas sertifikātu, lai šogad veicinātu ceļošanu, paziņojis premjera birojs.

 

"Cilvēkiem, kuri ir vakcinēti, vajadzētu ļaut brīvi ceļot," vēstulē Eiropas Komisijas (EK) prezidentei Urzulai fon der Leienai norādījis Micotakis.

"Steidzami jāpanāk kopēja vienošanās, kā vakcinācijas sertifikāts būtu jāveido, lai tas tiktu pieņemts visās dalībvalstīs," paziņojis Micotakis, aicinot pieņemt "standartizētu sertifikātu, kas pierādīs, ka persona ir veiksmīgi vakcinēta".

Grieķijas ekonomika, kas ir ļoti atkarīga no tūrisma, ir smagi cietusi no jaunās koronavīrusa pandēmijas, neskatoties uz to, ka jau jūlijā atvēra savas lidostas tūristiem.

Jaunākās prognozes liecina, ka Grieķijas iekšzemes kopprodukts (IKP) 2020.gadā sarucis par 10,5%, nevis 8,2%, kā tika lēsts oktobrī.

Grieķija pandēmijas pirmo vilni pārvarēja labāk kā vairums Eiropas valstu, taču novembra sākumā valdība noteica valsts mēroga karantīnu, kas negatīvi ietekmējusi ekonomisko aktivitāti un ilgs līdz 18.janvārim.

 
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu