Pieminot 1991.gada barikāžu notikumus Zaķusalā, tiešsaistē varēs vērot atceres pasākumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Barikādes Doma laukumā 1991. gada 13. augustā
Barikādes Doma laukumā 1991. gada 13. augustā Foto: Vilnis Celmiņš

Šodien no plkst.18 līdz 19.30 tiešsaistē varēs vērot atmiņu pasākumu, pieminot 1991.gada barikāžu notikumus Zaķusalā, aģentūru LETA informēja "Barikādēm 30" komunikācijas vadītājs Jeremejs Reinis Druvietis.

Pasākumā piedalīsies 1991.gada barikāžu biedrības prezidents, 1991.gada barikāžu muzeja direktors Renārs Zaļais, tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), aizsardzības ministrs Artis Pabriks(AP), 1991.gada barikāžu biedrības valdes loceklis, bijušais Latvijas Tautas frontes priekšsēdētājs Romualds Ražuks, aizsardzības ministra padomnieks militārajos jautājumos atvaļinātais ģenerālleitnants Raimonds Graube, žurnāliste Velta Puriņa, Jaunsardzes centra 5. novada nodaļas vadītājs Andis Ābelīts.

Tiešraidi no plkst.18-19.30 varēs redzēt "lsm.lv", kā arī "barikades.lv".

Valstī noteikto epidemioloģisko ierobežojumu dēļ mainīta sākotnēji plānotie 1991.gada barikāžu 30 gadu atceres pasākumi. Tie notiks interneta tiešraidēs un LTV, piebilda Druvietis.

Viņš atgādināja, ka atceres ugunskura iedegšanai Zaķusalā vienmēr ir bijusi dziļi simboliska nozīme, ņemot vērā, ka barikāžu laikā "Latvijas Televīzijai" bija vitāli svarīga un simboliska loma patiesas informācijas nodrošināšanai sabiedrībai.

1991.gada janvārī pēc Padomju armijas un iekšlietu vienību uzbrukuma Viļņas TV centram barikādes tika būvētas arī Rīgā, lai aizstāvētu pirms nepilna gada atjaunoto Latvijas neatkarību. Barikādes uzbūvēja no betona blokiem, vai arī novietojot smago tehniku ap vietām, kas tika uzskatītas par izšķirošām - Augstāko padomi, Ministru padomi, Latvijas Radio Doma laukumā un televīzijas centru Zaķusalā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu