ASV republikāņiem un demokrātiem nav jābūt vienās domās par visiem jautājumiem, tomēr abām partijām jāspēj darboties apstākļos, kas balstās vienotā izpratnē par realitāti. Tikai tad abas puses varēs pēc labākās sirdsapziņas īstenot savas politiskās vīzijas, meklēt abpusēji izdevīgus kompromisus un aizsargāt ASV demokrātiju no potenciālo autokrātu vēlmes savā labā izmantot plaisu ASV sabiedrībā. 

Trampa atbalstītāji ir nemainīgi lojāli. Novembrī par Trampu balsoja vairāk nekā 74 miljoni amerikāņu, salīdzinot ar 81 miljonu balsu, kas tika atdotas par Baidenu. Lai arī Tramps un viņa atbalstītāji nav snieguši reālus pierādījumus viņu daudzinātajām krāpšanām ar vēlēšanu rezultātiem, tikai ceturtdaļa republikāņu atbalstītāju paziņojuši, ka uzticas neseno vēlēšanu rezultātiem. 

Tas gan nav īpaši pārsteidzoši. Trampa iecienītākā stratēģija visā viņa politiskās karjeras laikā ir bijusi vienkārša - izdomāt lietas. Republikāņi labprātīgi atbalso viņa melus, bet konservatīvie masu mediji tos tikai pastiprina un balstās uz tiem. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X