Pavļuts: Vakcinēšanas temps Daugavpilī uzlabojoties

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Daugavpils reģionālā slimnīca. Ilustratīvs attēls
Daugavpils reģionālā slimnīca. Ilustratīvs attēls Foto: Ivars Soikāns/LETA

Uzlabojoties vakcinēšanas tempam, Daugavpilī izlietotas visas līdz šim atvestās vakcīnas pret Covid-19, šodien preses konferencē teica Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Viņš informēja, ka pašlaik 105 mediķi gaida rindā uz vakcīnu, kuras tiks piegādātas, skaidroja ministrs.

Viņaprāt, tas liecinot, ka situācija uzlabojas arī Latgalē.

Kā skaidroja Daugavpils reģionālās slimnīcas valdes loceklis Grigorijs Semjonovs, līdz šim Daugavpils slimnīcā vakcinētas 180 personas, no kurām 112 bija Daugavpils slimnīcas darbinieki, bet pārējie citu medicīnas iestāžu pārstāvji.

Semjonovs atzina, ka no 105 personām, kuras gaida rindā uz vakcīnu, tikai 17 ir slimnīcas darbinieki.

Kā preses konferencē skaidroja Daugavpils mediķi, kuri bija vakcinējušies, citi kolēģi nevēlas vakcinēties, jo bažījas par vakcīnu drošumu, vēlas nogaidīt, lai pārliecinātos, ka vakcinētajiem viss veicas labi, kā arī bažījas, vai vakcīna neiejaucas cilvēka ģenētiskajā materiālā.

Kā ziņots, SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca" valdes loceklis Semjonovs Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē iepriekš atzina, ka valsts iestāžu mājaslapās un bukletos pieejamā informācija par vakcinēšanu nepārliecina vidējo un jaunāko personālu vakcinēties, jo viņi informācijas gūšanai izmanto sociālos tīklos, kur tiek izplatīta arī dezinformācija.

Tāpēc Semjonovs aicināja Veselības ministriju plašāk iesaistīt nozares profesionāļus informēšanas kampaņā, un vairāk informācijas sniegt tieši sociālajos tīklos.

Otrdien Latvijā pret Covid-19 vakcinētas 1592 personas, kas ir par 247 vairāk nekā pirmdien, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) apkopotie dati.

Saskaņā ar jaunākajiem datiem, pirmdien Latvijā poti pret Covid-19 saņēmuši 1345 cilvēki, lai gan sākotnēji tika ziņots par 1312 vakcinētajiem.

Kopš vakcinēšanas kampaņas sākuma Latvijā pret Covid-19 sapotētas 9899 personas. Līdz šim kopumā vakcinētas 7629 ārstniecības personas un 2270 ārstniecības iestāžu darbinieki.

 
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu