Covid-19 izplatības dēļ uz laiku slēgta Alūksnes slimnīcas terapijas nodaļa

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Alūksnes slimnīca.
Alūksnes slimnīca. Foto: https://aluksniesiem.lv/

Ar Covid-19 saslimstot pacientiem un darbiniekiem, uz laiku slēgta Alūksnes slimnīcas terapijas nodaļa, aģentūrai LETA apstiprināja SIA "Alūksnes slimnīca" galvenā ārste Maruta Kauliņa.

Kauliņa sacīja, ka terapijas nodaļā Covid-19 tests pozitīvs bijis četriem pacientiem un diviem darbiniekiem. Tāpat karantīnā atrodas vairākas saslimušo kontaktpersonas.

"Patlaban terapijas nodaļā ir noteikta karantīna un mēs esam informējuši Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu par to, ka patlaban pacientus neuzņemam," teica Kauliņa.

Galvenā ārste norādīja, ka darbiniekus testē ar Covid-19 antivielu eksprestestiem, kur rezultāts jau ir redzams pēc 15 minūtēm, tāpat tiek izmantoti arī siekalu testi un laboratoriskie izmeklējumi, bet neviens no šiem izmeklējumiem negarantējot to, ka "negatīvais tests pēc pāris stundām var izrādīties pozitīvs". Turklāt daudzos gadījumos saslimšana ir asimptomātiska. "Tagad mēs savu darbu varam salīdzināt ar staigāšanu pa mīnu lauku," esošo situāciju raksturoja Kauliņa.

Viņa atgādināja, ka visi pacienti, kas nonāk slimnīcā, vispirms tiek ievietoti tranzītnodaļā, kamēr tiek sagaidīti testa rezultāti, taču arī tas vairs nav drošs garants, ka, ievietojot pacientu nodaļā, viņš būs Covid-19, sacīja galvenā ārste.

Mediķe atzina, ka Alūksnes novadā situācija ir pasliktinājusies pēc Ziemassvētku un Jaungada brīvdienām, kad cilvēki ignorēja noteiktos ierobežojumus. Galvenā ārste aicina ikvienu savā darbā un ikdienas gaitas rūpīgi ievērot nosacījumus. "Ja redzam, ka pārdevējs veikalā neievēro noteikumus, mēs vairs nedrīkstam būt iecietīgi un izlikties, ka to neredzam. Ir jāaizrāda katru reizi, jo citādi saslimšana ar Covid-19 ies tikai plašumā," sacīja Kauliņa.

Viņa zināja teikt, ka Alūksnē plaša saslimšana ar Covid-19 ir notikusi valsts SIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) Alūksnes nodaļā.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra datiem, kopumā 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits Alūksnes novadā pašlaik ir 82 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu