Rīgā ugunsgrēkā gājis bojā cilvēks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Photo: Edijs Pālens/LETA

Rīgā ceturtdien ugunsnelaimē gājis bojā cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Vakar ap plkst.17 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega sadzīves mantas četru kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji notikuma vietā atrada bojāgājušo, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Aptuveni tajā pat laikā Rīgā tika saņemts izsaukums uz kādu sešstāvu dzīvojamo māju, kur otrā stāva dzīvoklī dega sadzīves mantas, dīvāns un egle kopumā piecu kvadrātmetru platībā. No ēkas bija evakuējušies četri cilvēki, savukārt ugunsdzēsēji no piedūmotajām telpām ar glābšanas masku palīdzību izglāba divus cilvēkus un suni.

Savukārt ap plkst.12 tika saņemts izsaukums Olaines novadā, kur 20 kvadrātmetru platībā dega dārza māja un piebūve. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots mediķiem.

No rīta ap plkst.9 VUGD saņēma izsaukumu uz Meistaru ielu Kuldīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies ražošanas uzņēmumā. Notikuma vietā tika konstatēts, ka no skaidu uzglabāšanas bunkuriem nāk dūmi. Lai atrastu degšanas perēkli, tika izmantots drons ar siltumkameru. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks, kur bunkuros dega skaidas un skaidu putekļi 40 kvadrātmetru platībā, tika likvidēts nepilnu trīs stundu laikā.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēmis 38 izsaukumus: 17 - uz ugunsgrēku dzēšanu, 15 - uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu