Grāvī iebrauc kravas auto ar 500 televizoriem (6)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Otrdienas rītā rotācijas aplis pie Rīgas HES kļuva liktenīgs kādam kravas autovadītājam no Polijas, kurš satiksmes mezglu ieraudzīja pārāk vēlu un nepaguva nobremzēt.

Rotācijas aplī, kas savieno četrus virzienus pie Rīgas HES, pēdējās nedēļas laikā no ceļa noslīdējuši vairāki auto, pārsvarā kravinieki. Otrdienas rīts nebija izņēmums, tikai šoreiz avārijas cēlonis bija cits, jo ceļš nebija pārāk slidens.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

“Bija agrs rīts, bija viegla migliņa. Mazliet par ātru braucu, un, kad ieraudzīju apli, bija par vēlu, sāku bremzēt, mani sanesa. ”Fūri” sameta sāniski, un tādā skatā, kā tā tagad ir, tā arī iebrauca. Jo piekabes svars mani iestūma iekšā un es nevarēju izstūrēt,” raidījumam Degpunktā stāsta kravas automašīnas vadītājs Mareks.

Brīdī, kad vairākas tonnas smagā fūre slīdēja grāvī, tā gandrīz apgāzās uz sāniem, Mareks centās noturēt auto uz riteņiem, un tas izdevās. Krava ar aptuveni pieciem simtiem televizoru, kas tika vesta uz Sauriešu pusi, palika neskarta. Mareks saka, ka pa visiem 15 gadiem, kas pavadīti pie kravas automašīnas stūres, šī viņam ir pirmā avārija.

“Tur ir pārāk tumšs, un aplis nav izgaismots, nav gaismas, viegla migliņa. Es nepamanīju to apli. Vajag izgaismot šo apli, jo pēc šīm pēdām, kas te ir, var redzēt, ka ne pirmā mašīna, kas aizbraukusi taisni,” saka Mareks.

Ņemot vērā šofera teikto un negadījumu biežumu šajā rotācijas aplī, iespējams, atbildīgajiem dienestiem tiešām jāizvērtē, vai izmaiņas satiksmes organizācijā ļautu kravas auto šoferiem izvairīties no avārijām. Viens no variantiem, ko iesākt, – visa ceļa posma garumā starp diviem rotācijas apļiem ierobežot ātrumu līdz 70 kilometriem stundā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu