Slaktiņu armijas daļā sarīkojušajam Krievijas karavīram piespriež 24 gadu cietumsodu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

Militārā tiesa Krievijas pilsētā Čitā piespriedusi 24 gadu un sešu mēnešu cietumsodu obligātā militārā dienesta kareivim Ramilam Šamsutdinovam par astoņu savu dienesta biedru nogalināšanu 2019.gadā, ziņo Krievijas medijs “Meduza”. 

Šamsutdinovam sākotnēji draudēja mūža ieslodzījums, tomēr tiesa iepriekš ņēma vērā apstākli, ka viņš apšaudi armijas daļā sarīkojis tāpēc, ka cietis no virsnieka ārpusreglamenta uzvedības. 

Apsūdzība bija pieprasījusi Šamsutdinovam piespriest 25 gadu cietumsodu. 

Apšaudi Šamsutdinovs sarīkoja 2019.gada oktobrī armijas daļā Aizbaikāla novadā, nogalinot astoņus savus dienesta biedrus. Pēc aizturēšanas Šamsutdinovs savu rīcību skaidroja ar to, ka cietis no “ģedovščinas”. 

Šamsutdinovs jau iepriekš bija sūdzējies par savas daļas virsnieku - vecāko leitnantu Daniilu Pjaņikovu, kurš esot regulāri ņirgājies par Šamsutdinovu. Pjaņikovs bija viens no apšaudē nogalinātajiem. 

Pēc tam, kad tika ierosināta lieta par masu apšaudi armijas daļā, tika ierosināta arī lieta par ārpusreglamenta attiecībām daļā, kur dienēja Šamsutdinovs. 

Šajā lietā tika notiesāts Ruslans Muhatvos, kurš saņēma divu gadu nosacītu cietumsodu. No Muhatova darbībām cieta arī Šamsutdinovs. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu