Par Igaunijas Gada auto kļuvis Porsche Taycan

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Porsche Taycan Turbo S
Porsche Taycan Turbo S Foto: Porsche

Latvijā un Lietuvā ikgadējā konkursa Gada auto galveno titulu ieguvēji tika paziņoti jau decembrī. Turpretī Igaunijas Gada auto paziņots tikai tagad, taču ar pamatīgu blīkšķi!

Latvijā par gada automobili kļuva praktiskā, ērtā un salīdzinoši plašam autobraucēju lokam pieejamā Škoda Octavia, savukārt mūsu konkursa žūrijas lietuviešu kolēģi savā sarīkojumā nevarēja izvēlēties starp Volkswagen ID.3 un Peugeot 2008, un par uzvarētājiem ievēlēja abus. Beigās gan tituls tika VW elektromobilim, jo tas, lai arī abiem modeļiem punktu skaits bija vienāds, balsošanas laikā bija saņēmis nedaudz vairāk vislabāko vērtējumu. 

Lai arī Volkswagen ID.3 1st Edition versija maksā vairāk nekā 50 tūkstošus eiro, latviešu un lietuviešu izvēli var dēvēt par diezgan demokrātisku. Jo tad, kad beidzot būs pieejama ID.3 bāzes modifikācija, visi trīs minētie auto būs pieejami par aptuveni 20 - 30 tūkstošiem eiro. 

Igaunijas Gada auto deviņu ekspertu žūrija tikmēr savā konkursā balsojumā nonāca līdz kardināli atšķirīgam rezultātam un sīvā konkurencē par galvenā titula ieguvēju kļuva Porsche Taycan. Tas ir Porsche pirmais masveidā ražotais elektroauto (kā zināms pašu pirmo elektroauto Ferdinands Porše uzbūvēja jau pirms vairāk nekā 120 gadiem) un maksā līdz pat 186 tūkstošiem eiro par 761 zirgspēka versiju Turbo S. Pats lētākais savukārt ir tikai tagad pārdošanā laistais Taycan ar vienas ass piedziņu un 408 zirgspēkiem par nedaudz vairāk kā 80 tūkstošiem.

Otro vietu Igaunijas Gada auto konkursā ieguva Land Rover Defender, kas Taycan piekāpās tikai par 1 punktu, bet trešais palika mazās klases auto Peugeot 208, kurš no Defender atpalika tikai 2 punktus. Ārpus trijnieka vietas savā starpā sadalīja Toyota Yaris, Honda e un Škoda Octavia.  

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu