Kurzemē, Zemgalē un daudzviet Vidzemē apledo autoceļi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ceļš un auto ziemā
Ceļš un auto ziemā Foto: Unsplash/Clay Banks

Sestdienas rītā Kurzemē, Zemgalē un daudzviet Vidzemē apledo autoceļi un braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir apgrūtināta, informēja uzņēmumā "Latvijas valsts ceļi".

Meteoroloģiskā informācija liecina, ka sestdienas rītā Latvijas debesis lielākoties klāj mākoņi un vietām nedaudz īslaicīgi līst. Valsts austrumos vietām ir izveidojusies migla, piemēram, Dagdā redzamība miglā bija tikai 200 metru. Ceļi daudzviet Latgalē apledo.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 155 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visā Latvijā, izņemot Aizkraukles, Alūksnes, Daugavpils, Krāslavas, Ludzas, Preiļu un Rēzeknes apkārtni.

Autobraucēji tiek aicināti būt īpaši piesardzīgi, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu