Nīderlandē aprimuši protesti pret komandantstundu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Protesti pret noteikto komandantstundu, Nīderlande, 2021. gada janvāris
Protesti pret noteikto komandantstundu, Nīderlande, 2021. gada janvāris Foto: Peter DeJong / AP

Nīderlandē, kur trīs naktis bija notikuši protesti pret Covid-19 dēļ noteikto komandantstundu un protestētāju sadursmes ar policiju, otrdien situācija bija mierīgāka pēc tam, kad pilsētu ielās tika pastiprināta policijas klātbūtne.

Varas iestādes solīja vērsties pret nekārtībām un vainoja "padibenes" veikalu izlaupīšanās un ugunsgrēku izraisīšanā.

Otrdien netika ziņots par nopietniem incidentiem Amsterdamā, Roterdamā un Hāgā, kur iepriekšējās dienās bija izlaupīti veikali, izsisti logi un dedzinātas automašīnas.

Amsterdamā otrdienas vakarā liels jauniešu pūlis īslaicīgi sapulcējās un šāva gaisā petardes. Roterdamā tika aizturēti 33 cilvēki par vandalismu vai komandantstundas pārkāpšanu.

Kopš sestdienas, kad Nīderlandē stājās spēkā nakts komandantstunda, kas ieviesta cīņā ar jauno koronavīrusu, ir aizturēti vismaz 400 cilvēku.

Vairāku pilsētu pašvaldības piešķīra policijai papildu pilnvaras pēc ziņām, ka sociālajos medijos tiek organizēti jauni protesti pret komandantstundu.

"Jūs nekapitulējat cilvēkiem, kuri dauza veikalu logus," paziņoja finanšu ministrs Vopke Hūkstra. Viņš piebilda, ka nekārtību izraisītāji nav uzskatāmi par likumīgiem protestētājiem, bet esot sabiedrības padibenes.

Tieslietu ministrs Ferds Graperhauss uzsvēra, ka komandantstunda paliks spēkā vismaz līdz 9.februārim un nekārtību cēlāji ir jāsoda.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu