ASV federālā tiesa aptur Baidena rīkojumu par deportāciju moratoriju (14)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Džo Baidens
Džo Baidens Foto: Reuters

ASV federālā tiesa otrdien apturējusi jaunā prezidenta Džo Baidena rīkojumu par 100 dienu ilgu nelegālo imigrantu izraidīšanas moratoriju.

Tiesnesis Drū Taiptons izdevis rīkojumu par moratorija atlikšanu uz 14 dienām, kamēr pēc būtības tiks izskatīta Teksasas ģenerālprokurora Kena Pakstona prasība.

"Gandrīz pilnīga deportāciju apturēšana vienīgi apdraudēs teksasiešus un iedragās federālo likumu," teikts Pakstona izplatītajā paziņojumā. "Es lūdzu tiesu pirmajā vietā stādīt likumu un mūsu pilsoņu drošību."

Savā pirmajā darbadienā Baidens saskaņā ar savas priekšvēlēšanu kampaņas solījumiem cita starpā parakstīja rīkojumu par to nelegālo imigrantu izraidīšanas apturēšanu, kas ASV ieradušies pirms 2020.gada 1.novembra.

Pakstons, kas ir tuvs Baidena priekšteča Donalda Trampa līdzgaitnieks, nekavējoties apstrīdēja Baltā nama jaunā saimnieka rīkojumu.

Savukārt Amerikas Pilsoņtiesību apvienība (ACLU) aicinājusi tiesu noraidīt Pakstona prasību.

"Vēlētāji noraidīja Trampa administrācijas katastrofālo imigrācijas politiku, taču Teksasa tagad cenšas atturēt Baidena administrāciju no lapaspuses pāršķiršanas," izteicies ACLU Imigrantu tiesību projekta advokāts Kodijs Vofsijs.

Šis juridiskais konflikts, domājams, ir tikai priekšvēstnesis tai asajai cīņai, kas gaidāma imigrācijas jautājumā.

20.janvārī Baidens atcēla vispretrunīgāk vērtētos Trampa rīkojumus imigrācijas jomā, tostarp apturēja žoga būvniecību gar robežu ar Meksiku.

Baidens arī nosūtījis Kongresam likumprojektu, kas var pavērt ceļu uz legalizēšanos miljoniem nelegālo imigrantu.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu