Stradiņa universitātes rezidentei draud izslēgšana par mācību kavēšanu Covid-19 dēļ (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Rīgas Stradiņa universitātes maksas rezidente Olga Jakovļeva nesen "Panorāmā" stāstīja par slimošanu ar Covid-19 un palikšanu bez slimības pabalsta. Drīz pēc tam universitāte viņu informēja, ka pret viņu ierosināta disciplinārlieta par neattaisnotu studiju kavēšanu, kas var rezultēties pat ar izslēgšanu no universitātes, vēsta Latvijas Televīzija. 

Pirms nedēļas Olga stāstīja, ka viņai slimības pabalsts par darbu slimnīcā nepienākas, jo ārsti, kuri par medicīnas studijām maksā paši, ir sociāli neaizsargāti.

Papildus tam topošā ārste saņēmusi ziņu no mācību iestādes, ka pret viņu rosināta disciplinārlieta ierosināta par neattaisnotu studiju pārtraukumu un epidemioloģiskās drošības pasākumu neievērošanu. 

RSU gan noliedz, ka vēršanās pret konkrēto studenti būtu kā saistīta ar viņas sniegto interviju, tomēr jānorāda, ka šādas disciplinārlietas konkrētajā fakultātē nav raksturīgas.

Iestāde skaidro, ka lieta ierosināta, jo Olga bijis pienākums informēt par slimību ne tikai slimnīcu un ģimenes ārsti, bet arī RSU.

RSU paziņojums par LTV sižetu

Šī gada 26. janvārī Latvijas Televīzijas raidījums “Panorāma” demonstrēja sižetu “RSU vēršas pret ar Covid-19 saslimušo rezidenti”. Sižetā tika pausta informācija, kas balstīta uz nepatiesiem faktiem.

Rezidente savlaicīgi neinformēja mācību iestādi par saslimšanu ar Covid-19. Rezultātā RSU nevarēja pildīt Ministru kabineta noteikumus Nr. 360 un informēt SPKC, kas tālāk identificē kontaktpersonas.

Disciplinārlieta tika ierosināta par epidemioloģiskās drošības pasākumu neievērošanu Covid-19 infekcijas izplatības apstākļos, jo RSU vēlas noskaidrot patiesos lietas apstākļus. Tas nenozīmē, ka rezidente tiks atskaitīta no studijām.

RSU novēl rezidentei ātru atlabšanu no saslimšanas un ātru atgriešanos studiju procesā!

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu