Kariņš ar Kallasu novērtē "Rail Baltica" projekta progresu (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" Rīgas Centrālā mezgla būvlaukuma atklāšanas pasākums.
Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" Rīgas Centrālā mezgla būvlaukuma atklāšanas pasākums. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) un jaunā Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa pirmajās pārrunās trešdien novērtējuši "Rail Baltica" projekta progresu, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā.

 

Kariņš sarunā uzsvēra abu valstu ciešās kaimiņattiecības, kas balstītas uz kopīgām vērtībām, līdzīgu vēsturisko pieredzi un ekonomiskām interesēm.

Latvijas un Igaunijas valdību vadītāji novērtēja reģionālo sadarbības projektu ģeopolitisko un ekonomisko nozīmīgumu. Pārrunājot "Rail Baltica" projektu, Kariņš un Kallasa atzīmēja panākto progresu, projektam ieejot celtniecības fāzē. Tā īstenošanā izšķirošs būs Eiropas Savienības finansējums, un Kariņš pauda cerību, ka atbilstošs finansējums tiks nodrošināts, ievērojot pērn Eiropadomē panāktās vienošanās.

Abu valstu premjerministri arī pārrunāja Baltijas valstu elektrotīklu sinhronizācijas projektu ar kontinentālo Eiropu, atzīmējot tā nozīmi reģiona enerģētiskās neatkarības nodrošināšanā.

Pārrunājot situāciju saistībā ar Covid-19 ierobežošanu, Latvijas valdības vadītājs uzsvēra līdzšinējās koordinācijas un sadarbības starp Baltijas valstīm nozīmi, norādot, ka tas jāturpina, it īpaši, ņemot vērā koronavīrusa jaunu variāciju izplatības riskus.

Ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības, abu valstu valdību vadītāju saruna notika videokonferences režīmā. Sarunas noslēgumā Kariņš uzaicināja Igaunijas premjerministri apmeklēt Rīgu, kad to atļaus epidemioloģiskā situācija.

Jau ziņots, ka Igaunijā otrdien sākusi darbu jaunā Reformu partijas līderes Kallasas valdība.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu