Politiskām amatpersonām būs pienākums lūgt atļauju amatu savienošanai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Labklājības ministres amata kandidāte Ramona Petraviča un partijas "KPV.LV" Saeimas frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs pirms tikšanās ar Ministru prezidenta amata kandidātu, jaunveidojamās valdības ministru amatu kandidātiem un Finanšu ministrijas pārstāvjiem, kurā pārrunās valdības deklarācijā paredzēto iniciatīvu fiskālo ietekmi.
Labklājības ministres amata kandidāte Ramona Petraviča un partijas "KPV.LV" Saeimas frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs pirms tikšanās ar Ministru prezidenta amata kandidātu, jaunveidojamās valdības ministru amatu kandidātiem un Finanšu ministrijas pārstāvjiem, kurā pārrunās valdības deklarācijā paredzēto iniciatīvu fiskālo ietekmi. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdība šodien atbalstīja grozījumus likumā, kas paredz pienākumu politiskām amatpersonām lūgt atļauju savienot valsts amatpersonas amatu ar citu amatu.

Likumprojekta tiesiskā regulējuma mērķis ir ieviest funkcionālu mehānismu, lai noteiktu pienākumu politiskām amatpersonām lūgt atļauju savienot valsts amatpersonas amatu ar citu amatu, tādējādi novēršot iespējamos interešu konfliktus un ieviešot lielāku caurskatāmību amatpersonu darbībā.

Šīs amatpersonas, piemēram, ir ministru biroja vadītāji, padomnieki, konsultanti un palīgi.

Likumprojekts paredz, ka politiskajām amatpersonām rakstveida atļauju amatu savienošanai izsniedz tā valsts amatpersona kura viņu iecēlusi amatā. Šajā gadījumā atļaujas devēji būtu Ministru prezidents vai ministrs.

Valsts prezidenta padomniekam rakstveida atļauju amatu savienošanai izsniegtu Valsts prezidenta kancelejas vadītājs.

Grozījumos paredzētais tiesiskais regulējums nav attiecināms uz Valsts pārvaldes iekārtas likumā minētajiem ārštata konsultatīvajiem darbiniekiem.

Grozījumi likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" vēl būs jāpieņem Saeimai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu