Levits aicina Spānijas karali Felipi VI apmeklēt Latviju (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Spānijas karalis Felipe VI
Spānijas karalis Felipe VI Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas vēstnieka Māris Klišāns atkārtoti nodevis Spānijas karalim Felipem VI Latvijas Valsts prezidenta ielūgumu vizītē apmeklēt Latviju.

Kā informēja Ārlietu ministrijā (ĀM), Klišāns šodien iesniedza akreditācijas vēstuli karalim. Svinīgā ceremonija notika Karaļa pilī Madridē, un tajā piedalījās arī Spānijas ārlietu ministre Aranča Gonzaleza.

Valsts prezidenta ielūgums izteikts saistībā ar abu valstu diplomātisko attiecību 100.gadadienu. Karalis augstu novērtēja ziņu, ka abu valstu vēstniecības gatavojas diplomātisko attiecību simtgades pasākumiem.

Vēstnieks ar Spānijas karali pārrunāja nepieciešamību turpināt valstu divpusējo sadarbību politiskajā, drošības, ekonomiskajā, kultūras un izglītības jomā.

Karalis īpaši atzīmēja studentu apmaiņas programmu sniegtās iespējas, kā arī interesējās par Spānijas kultūras popularitāti Latvijā un spāņu valodas apguvi. Ņemot vērā Covid-19 izplatību, tika pārrunāta epidemioloģiskā situācija abās valstīs un ar vakcinēšanu saistītie jautājumi.

Tāpat sarunā tika uzsvērta sekmīgā Latvijas un Spānijas sadarbība NATO un Eiropas Savienībā, akcentējot Spānijas dalību NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Latvijā. Klišāns izteica pateicību Spānijai par ieguldījumu Baltijas reģiona drošībā.

ĀM atzīmēja, ka šogad tiek atzīmēta 100.gadadiena, kopš Spānija atzina Latvijas Republikas "de iure", un 1921.gada 9.aprīlī tika nodibinātas diplomātiskās attiecības. Pirms 30 gadiem - 1991.gada 27.augustā - Spānija atzina Latvijas neatkarības atjaunošanu, savukārt diplomātiskās attiecības atjaunotas tika 1991.gada 9.oktobrī.

Klišāns ir astotais Latvijas vēstnieks Spānijā kopš neatkarības atjaunošanas un 13.Spānijā akreditētais diplomātiskais pārstāvis, kopš Spānija atzina Latvijas neatkarību 1921.gada 9.aprīlī.

Klišāns darbu ĀM sāka 1992.gadā. Viņš ir bijis vēstnieks Norvēģijā, Nīderlandē un Grieķijā, nerezidējošais vēstnieks Islandē, Kiprā un Serbijā, kā arī Latvijas pastāvīgais pārstāvis Ķīmisko ieroču aizlieguma organizācijā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu