Latvijai nepanākot strauju Covid-19 saslimstības kritumu, citas valstis varētu ierobežot ceļošanas saikni (16)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja

Ja Latvijā neizdosies strauji mazināt Covid-19 saslimstību, citas valstis varētu ierobežot ceļošanas saikni ar mūsu valsti, pauda satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Vienlaikus satiksmes ministrs skaidroja, ka arī šā brīža situācijā "nekādas starptautiskās situācijas pēc būtības pašlaik nav."

"Februāra mēnesī cilvēki vismazāk ceļo arī tradicionāli, jo tūrisma sezona parasti sākas tikai marta vidū, savukārt visi tie, kuri ir vēlējušies braukt mācīties vai atgriezties no Ziemassvētku atvaļinājumiem, to ir izdarījuši. Pirms dažām dienām Rīgas lidostā bija tikai 180 pasažieru. Tā ir ilustrācija tam, kāda vispār pašlaik ir starptautiskā satiksme," sacīja Linkaits.

Viņš norādīja, ka Latvijas puse ar lielu uzmanību seko līdz diskusijām par ceļojumu ierobežošanu, piemēram, Vācijā, kur viens no aktuālajiem ierosinājumiem paredz, nevis ierobežot  nesvarīgus ceļojumus uz valstīm, kuras atrodas šajā “tumši sarkanajā” saslimšanas zonā, bet gan šāda veida ceļošanu uz šīm valstīm aizliegt. "Tādu pašu vai līdzīgu lēmumu var pieņemt arī citas valstis, jo šādi ierosinājumi izskan arī Eiropas Padomes līmenī," atzīmēja ministrs.

Linkaits minēja, ka Latvija saistībā ar ceļošanu jau pieņēmusi lēmumus, kas ir stingrāki nekā daudzās citās valstīs, pieprasot izziņu par negatīvu Covid-19 testu pirms ierašanās un pašizolāciju.

"Tas, kas mani personīgi satrauc visvairāk, ir sauszemes robeža. Ja mēs varam izkontrolēt visus, kuri ielido, iebrauc ar prāmi vai satiksmes autobusu, jo tur ir pasažieru saraksti un prasības uzrādīt testa rezultātus, tad visus, kuri robežām ceļo pāri ar savu personīgo transportu, pašlaik pārbaudīt nav iespējams. Viens ierosinājums ir uz sauszemes robežas izveidot atsevišķus koridorus, pa kuriem drīkst iebraukt, un kurus būtu spējīga daudz precīzāk izkontrolēt mūsu robežsardze," atklāja satiksmes ministrs.

Linkaits teica, ka tāpat ir ierosinājums aizliegt veikt ārpus valsts privātus pārvadājumus. "Tomēr joprojām tas cilvēku skaits, kuri ceļo, ir niecīgs, ja salīdzinām ar to cilvēku skaitu, kuri saslimst tepat iekšzemē," pauda politiķis.

Vienlaikus Linkaits apstiprināja ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (JV) sacīto par to, ka operatīvās vadības grupa, kuras vadītājs ir Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, saskaņā ar valdības uzdevumu gatavo priekšlikumus par iespējamo nebūtisku iemeslu ceļošanas ierobežošanu.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu