Patiesība par alkohola ietekmi uz sejas ādu. Niknāko "ienaidnieku" TOP 7 (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Kadrs no filmas "Casablanca" un seriāliem "Peaky Blinders" un "Sex and the city"

Dāmām piestāv koši kokteiļi un vīns? Muļķības - šie dzērieni visniknāk ietekmē tavu ādu, veicinot tās novecošanos un sausumu. Uzzini, cik liels ienaidnieks tavai ādai ir it kā nevainīgs kokteilītis!

Ko tieši alkohols nodara ādai?

Dehidrē un rada tūsku

Alkohola lietošana lielākajai daļai cilvēku parasti izraisa atūdeņošanos, tā padarot sausu arī ādu. Nierēm jāstrādā pastiprināti, lai izvadītu toksīnus. Vienlaikus, tā kā ķermenim trūkst ūdens, tas cenšas uzņemto šķidrumu noglabāt rezervei: audi piepampst, un no tā cieš tava āriene.

Biežā došanās uz WC un ūdens trūkums organismā padara ādu sausu, apsārtušu, un tā ātri iekaist.  

Izraisa ādas iekaisumu

Liels ogļhidrātu un cukura daudzums Mohito vai Asiņainajā Mērijā var izraisīt ādas iekaisumu, bet sāls - vēdera uzpūšanos. Tas arī izskaidro tumšos lokus zem acīm pēc jautras uzdzīves. 

Alkohols neitralizē ķermenī vitamīnus, kuri nepieciešami, lai jūsu āda būtu elastīga. 

Priekšlaicīga novecošana

Grādīgo dzērienu lietošana liek organismam atūdeņoties. Dehidratācija padara trauslu ādas aizsargbarjeru, un sejas āda iegūst neveselīgu krāsu. Tas notiek tāpēc, ka alkohols “atņem” A vitamīnu – antioksidantu aknām, kurš nepieciešams, lai šūnas atjaunotos un nomainītos.

Paplašina vēnas, rodas kapilāru plīsumi

Alkohols darbojas kā vazodilatators jeb vēnu paplašinātājs. Alkohols ne tikai paātrina asinsriti un liek izplesties sīkajiem asinsvadiem, kuri ir vistuvāk ādas virsmai, bet dažkārt tie arī pārsprāgst, atstājot uz sejas neglītas "asinsvadu zvaigznītes".

Cukurs un insulīns

Alkohols satur daudz cukura, un bieža kokteiļu, vīnu, saldinātu dzirkstošo dzērienu lietošana var svārstīt cukura, insulīna līmeni. Ir liela iespēja, ka pieņemsies svarā, to pat nepamanot. Arī celulīts mīl cukuru. 

Foto: Publicitātes foto

7 alkoholiskie dzērieni - no visnekaitīgākajiem līdz bīstamākajiem

Tekila nav tik slikta, kā domājat. Tā satur mazāk cukura nekā lielākā daļa citu alkoholisko dzērienu, tāpēc ir mazāka iespēja izraisīt ādas iekaisumu. Izlaidiet procesā sāls lietošanu un, visticamāk, jums nemaz nebūs paģiru.

Alus ir slikts, bet ne briesmīgs. Lai gan tas satur sāli, tam ir arī labvēlīgas antioksidantu un pretnovecošanās īpašības. Turklāt alum ir mazāks alkohola procents nekā lielākajai daļai citu stipro alkoholisko dzērienu. Vēl viens pozitīvs aspekts - cilvēki to mēdz dzert lēnāk, tādējādi mazinot dehidratāciju.

Džins un toniks vai degvīns ar toniku nav vissliktākā izvēle. Tajos ir salīdzinoši maz cukura un sāls. Izvairieties no kokteiļiem, dzeriet tīru dzērienu.

Baltvīns nav labākais risinājums. Lielākajai daļai cilvēku ir pazīstamas stipras galvassāpes pēc ilgām vakariņām vīna pavadībā. Arī cukura saturs vīna sastāvā izraisa sistēmisku ādas iekaisuma parādīšanos.

Mohito ir slikts, it īpaši, ja jūs baidāties no grumbiņām. Cukurs strauji paātrina ādas novecošanos. Diemžēl mohito pievieno cukuru vai cukura sīrupu, vai saldu sulu. Uztraukties vajag ne tikai par grumbām: cukurs paaugstina insulīna līmeni.

Ir pierādīts, ka cukurs ir novecošanu visvairāk veicinošais produkts, tāpēc īpaši bīstami ir saldie alkohola kokteiļi!

Margarita ir viens no bīstamākajiem dzērieniem. Tas ir dubults sitiens no cukura un sāls kombinācijas. Šīs kombinācijas rezultātā bieži nākamajā dienā ir sapampusi seja.

Sarkanvīns ir slikts. Sarkanvīns paplašina asinsvadus, palielinot sejas apsārtumu. Tas arī vairo histamīnu, kuru organisms parasti izstrādā alerģiskas reakcijas gadījumā. Tā rezultātā vīns var radīt mums alerģijai līdzīgus simptomus, kā sausa āda, apsārtums un briesmīgas galvassāpes.

ALKOHOLA LIETOŠANA NOPIETNI KAITĒ JŪSU VESELĪBAI.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu