Lielbritānija izraidījusi trīs Ķīnas spiegus, kas uzdevušies par žurnālistiem

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: AP Photo/Andy Wong

Lielbritānija pagājušā gadā izraidījusi trīs Ķīnas spiegus, kas uzdevušies par žurnālistiem, piektdien ziņo laikraksts "The Daily Telegraph".

Visi trīs, cik noprotams, bijuši Ķīnas Valsts drošības ministrijas virsnieki, atsaucoties uz vārdā neminētu augsta ranga avotu valdībā, vēsta avīze.

"Viņu patiesās identitātes atklāja [britu izlūkdienests] MI5, un kopš tā laika tie bijuši spiesti atgriezties Ķīnā," norāda laikraksts.

Visi trīs apgalvojuši, ka strādā dažādos Ķīnas medijos, pavēstījis avots, piebilstot, ka visi ieradušies Lielbritānijā pēdējo 12 mēnešu laikā.

Konkrētus ķīniešu medijus avots nav nosaucis.

Lielbritānijas un Ķīnas attiecības kļūst arvien saspīlētākas, kopš Londona asi kritizējusi Pekinas politiku Honkongā un Siņdzjanā, kā arī liegusi ķīniešu uzņēmumam "Huawei" piedalīties 5G tīkla izveidē, atsaucoties uz drošības apsvērumiem.

Ceturtdien Lielbritānijas elektronisko mediju regulators "Ofcom" anulēja angļu valodā raidošajam Ķīnas televīzijas ziņu kanālam "China Global Television Network" (CGTN) izsniegto apraides licenci.

Pamatojoties uz pagājušajā gadā uzsākto izmeklēšanu, "Ofcom" konstatējusi, ka licences turētājam "Star China Media Limited" (SCML) nav redakcionālas kontroles pār SCML raidītajām programmām.

Patiesībā kanālu pilnībā kontrolē Ķīnas Komunistiskā partija, kas saskaņā ar Lielbritānijas likumiem, kuri regulē raidorganizācijas, nav atļauts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu