Ģimenes ārsti novēro būtiskus e-veselības traucējumus (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Syda Productions/shutterstock.com

Šonedēļ vairākas reizes e-veselības platformā novēroti darbības traucējumi vairāku stundu garumā, paziņoja Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidente Sarmīte Veide.

Viņa sacīja, ka decembrī traucējumi novēroti ļoti bieži, bet janvārī daudz retāk. Neskatoties uz traucējumu sarukumu aizvadītajā mēnesī, šonedēļ no piecām nedēļas darbadienām būtiski traucējumi vairāku stundu garumā novēroti trīs dienās - pirmdien, trešdien un piektdien.

"Mēs nevaram izrakstīt receptes, darba nespējas lapas, kā arī norīkojumus Covid-19 testiem, piemēram, tiem, kas ir karantīnā un grib ātrāk tikt uz testu," stāstīja ģimenes ārste, piebilstot, ka "tas aizkavē gan mūsu darbu, gan pacientu iespēju tikt pie medikamentiem".

Ja pagājušajos divos mēnešos un šīs nedēļas pirmajās dienās ģimenes ārsti katru reizi informēja attiecīgās iestādes par darbības traucējumiem, tad šodien, atkal saskaroties ar funkcionalitātes traucējumiem vairāku stundu garumā, ģimenes ārste nesaskata jēgu ziņošanā.

Vaicāta, kā rīkojas šādās situācijās, Veide sacīja, ka "mēs pacientam sakām, lai gaida un ka mēs dosim ziņu, kad varēsim izrakstīt recepti vai attiecīgo norīkojumu".

"Jau gadiem mēs runājam par šo," teica ģimenes ārste, piebilstot, ka "nu jau šis ir trešais gads".

Jau ziņots, ka līdzīga situācija tika novērota 2020.gada sākumā, kad Veide aģentūrai LETA pauda, ka biežo e-veselības darbības traucējumu dēļ ģimenes ārsti grasās pāriet atpakaļ uz papīra formātu. Toreiz, reaģējot uz ģimenes ārstu neapmierinātību, tika atcelti e-veselības trešās kārtas uzlabojumi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu