Desmit padomi efektīvai atkritumu šķirošanai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Atkritumu konteineris.
Atkritumu konteineris. Foto: Unsplash

Ceturtā daļa no atkritumiem, kas nonāk vieglo iepakojumu šķirošanas konteineros nav pārstrādājami. Iemesli tam ir vairāki, sākot ar cilvēku ļaunprātīgu rīcību, informācijas trūkumu un beidzot ar atkritumu šķirošanas procesa sistemātiskām problēmām. 

Lielāko daļu nepārstrādājamo atkritumu sastāda tekstila izstrādājumi (gandrīz 30%), tāpat nepārstrādājami ir celtniecības un mājokļa iekārtošanas materiāli (19,9%), taču gandrīz piektdaļu sastāda nepārstrādājams iepakojums, liecina kampaņas "Gudri pakot - gudri šķirot" ietvaros veiktas pētījums. Kampaņas organizatori aicina cilvēkus pārskatīt savus šķirošanas paradumus, lai tie būtu jēgpilni un efektīvi.

Galvenokārt iedzīvotājiem vajadzētu domāt par to, kā ikdienā patērēt pēc iespējas mazāk iepakojuma. Tas jau pašā pamatā palīdzētu samazināt kopējo atkritumu daudzumu. Gadījumos, kad to nav iespējams izdarīt, pārzinot atkritumu šķirošanas noteikumus, pēc iespējas vairāk jāizvēlas pārstrādājami iepakojumi, tādējādi mazinot cilvēku patērēto iepakojumu ietekmi uz vidi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu