VSAC "Latgale" pirmās potes pret Covid-19 saņems filiālē "Mēmele" (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Lighthunter, Shutterstock

Valsts sociālās aprūpes centrā (VSAC) "Latgale" pirmie potes pret Covid-19 saņems filiāles "Mēmele" darbinieki un klienti, aģentūrai LETA pastāstīja VSAC direktore Mārīte Grigāne.

Viņa atklāja, ka ļoti liela daļa darbinieku ir pārslimojusi Covid-19, un tāpēc pašlaik nevar vakcinēties. Taču no citiem darbiniekiem atsaucība potēties esot pietiekami liela.

Vērtējot klientu atsaucību, Grigāne atzina, ka tā ir pāri 90%. Akcepts vakcinēšanai saņemts gan no pašiem klientiem, gan no to klientu aizgādņiem, kas nevar paši pieņemt lēmumu. Filiālēs esot vien pa dažam klientam, kuru aizgādņi nav piekrituši vakcinēšanai.

Vienlaikus Grigāne uzsvēra, ka sadarbībā ar ģimenes ārstiem tik izvērtēts katra klienta stāvoklis un iespējamās kontrindikācijas vakcinēšanai. Plānots, ka jau šonedēļ "Veselības centrs 4" speciālisti sāks vakcinēšanu VSAC "Latgale", un kā pirmie potes saņems filiāles "Mēmele" darbinieki un klienti, jo tajā vairs nav neviena aktīva Covid-19 gadījuma.

"Tas dos drošības sajūtu," komentēja VSAC vadītāja.

Viņa atzina, ka pašlaik uzliesmojums skāris filiāli "Krastiņi" Aglonas novadā, lai gan līdz februārim to izdevies pasargāt no Covid-19. Pašlaik iestādē pozitīvi ir vairāki desmiti klientu, kuri izolēti no pārējiem atsevišķā stāvā.

Saslimstība filiālē "Litene" un "Kalupe" samazinās. Arī "Kalkūnos" ir tikai daži sasirgušie, jo, pēc Grigānes teiktā, filiāles infrastruktūra ļāvusi pasargāt no infekcijas izplatīšanās.

"Galvenais, ka saslimšana noris bez simptomiem," piebilda VSAC direktore.

Viņa apgalvoja, ka, pateicoties piemaksām par virsstundām, izdevies nodrošināt klientu aprūpi nepieciešamajā līmenī. Savukārt filiālē "Litene", kur bijis liels sasirgušo skaits, uz laiku pieņemti darbā vairāki darbinieki.

Kā vēstīts, kopumā Latvijai līdz šim piegādātas 41 025 vakcīnu pret Covid-19 devas - 30 225 ražotāja "Pfizer-BioNTech" vakcīnas "Comirnaty", 3600 ražotāja "Moderna Biotech Spain, S.L." vakcīnas "Moderna" un svētdienas rītā arī pirmās 7200 ražotāja "AstraZeneca" vakcīnas.

Veselības ministrija iepriekš skaidroja, ka pirmās Latvijā nogādātās "AstraZeneca" vakcīnas devas būs paredzētas pirmajām potēm sociālās aprūpes centros.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu