Stradiņi kliedē bažas par foto no Kariņa vakcinācijas (26)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Gatis Rozenfelds, Ministru kabinets

Lai kliedētu bažas, ko raisījis viens vakardienas valsts augstāko amatpersonu vakcinācijas foto, Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca publicē uzņēmumus, kuros labi redzams, ka Latvijas Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam ievada vakcīnu pret Covid-19 un šļirces vāciņš ir noņemts.

Lai kliedētu bažas, ko raisījis viens vakardienas valsts augstāko amatpersonu vakcinācijas foto, publicējam profesionāla...

Posted by Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca on Friday, 12 February 2021

"Pirmais attēls kādam licis uzdot jautājumu - vai šļircei ir noņemts vāciņš. Profesionāļa veiktajos foto skaidri redzams, ka ar šļirci viss ir kārtībā!" tā teikts ierakstā. Tāpat slimnīca izsaka pateicību Gatim Rozenfeldam par foto.

Jau vēstīts, ka 11. februārī Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā Valsts prezidents Egils Levits un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) saņēma "Astra Zeneca" vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu.

Pēc vakcinācijas Levits žurnālistiem uzsvēra, ka viņš tic zinātnei, Pasaules Veselības organizācijas un Eiropas Zāļu aģentūras ekspertiem. Viņš akcentēja, ka uz ekspertiem var paļauties un ka saņemtā vakcīna ir droša un efektīva.

Valsts prezidents apliecināja, ka pēc pirmās potes viņš jūtas labi. Levits norādīja, ka ar savu piemēru viņš vēlas iedrošināt samērā lielu sabiedrības daļu, kas vēl šaubās, vai vakcinēties.

"Es tomēr aicinātu visus vakcinēties, lai mēs varam ātrāk atgriezties normālajā dzīves ritmā. Pārrunājot vakcinācijas procesu ar Vakcinācijas projekta biroja vadītāju, pilnīgi iespējams, ka pirmo poti Latvijas iedzīvotāji varēs saņem divu mēnešu laikā, kad vajadzīgais vakcīnu apjoms tiks iesūtīts Latvijā," sacīja prezidents.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane, valsts pirmā amatpersona arī akcentēja, ka pēc vakcīnu piegādes divu mēnešu laikā vakcinēt lielāko daļu Latvijas iedzīvotāju ir iespējams, pareizi un ļoti precīzi organizējot vakcinācijas procesu - gan iesaistītos cilvēkus, gan vietas, gan iedzīvotāju apzināšanas, gan arī pašu procedūras norisi.

"Tas, kad šīs vakcīnas pienāks un lai tas notiktu pietiekoši ātri, ir valdības un Eiropas Savienības uzdevumus. Vēl es gribu uzsvērt to, ka ar vakcinācijas uzsākšanu atsāksies aktīva starptautisko attiecību uzturēšana, un tas ir ļoti būtiski," pauda Levits.

Arī premjers pēc potes saņemšanas aicināju ikvienu Latvijas iedzīvotāju pieteikties uz vakcināciju un tad, kad rinda pienāks, arī iet un vakcinēties.

"Vakcinācija ir maza lieta, ko mums vajadzētu darīt, lai pasargātu ne tikai sevi, bet sabiedrību kopumā. Lai varētu sasniegt pūļa imunitāti, lielākajai daļai iedzīvotāju ir jāpiekrīt vakcinēties pret Covid-19. Nevajag baidīties, ejiet vakcinēties," mudināja Kariņš.

Tuvākajā pusotrā stundā pirmo poti pret Covid-19 saņems arī vairāki Latvijas eksprezidenti un valsts augstākās amatpersonas, kuru pienākumi saistīti ar nacionālās drošības un valsts pamatfunkciju nepārtrauktības nodrošināšanu.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Veselības ministrijas Vakcinācijas projekta birojā, nelielais amatpersonu loks, kurām šobrīd tiek dota iespēja brīvprātīgi vakcinēties, esot stingri izvērtēts, ņemot vērā to pienākumus un lomu valsts procesu vadībā.

Plānots, ka šodien vakcīnu saņems bijušie Valsts prezidenti Guntis Ulmanis, Vaira Vīķe-Freiberga, Andris Bērziņš un Valdis Zatlers, Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla (JKP), Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere (JV), ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) un Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols (NA).

Bijušais Valsts prezidents Raimonds Vējonis vakcināciju veiks 12.februārī, savukārt Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) veselības stāvokļa dēļ vakcināciju veiks nākamnedēļ.

Komentāri (26)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu