Ameriks: Izteikumi par iespējamo attiecību saraušanu starp Krieviju un ES ir bīstams paziņojums (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Andris Ameriks
Andris Ameriks Foto: Zane Bitere/LETA

Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova izteikumi par iespējamo Krievijas attiecību saraušanu ar Eiropas Savienību (ES) ir bīstams paziņojums, uzskata Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Andris Ameriks (GKL).

Pēc viņa paustā, ir būtiski, lai diplomāti, kuri ved sarunas ar Krieviju, tomēr sēdētu pie sarunu galda un uzturētu dialogu. Amerika ieskatā, ja Krievija nolems pārtraukt attiecības ar ES, tas varētu novest pie vēl viena Aukstā kara, tādējādi radot apdraudējumu visā pasaulē, jo Krievija ir arī militāri spēcīga.

Jau ziņots, ka Krievijas Ārlietu ministrija vadās pēc gatavības saraut attiecības ar ES, intervijā "YouTube" kanālam "Solvojov Live" pavēstījis Krievijas ārlietu ministrs Lavrovs.

Intervijā raidījumu vadītājs Vladimirs Solovjovs ministram uzdevis jautājumu: "Mēs ejam uz [attiecību] saraušanu ar Eiropas Savienību?"

"Vadāmies pēc tā, ka esam gatavi," sacīja Lavrovs. "Gadījumā, ja vēlreiz ieraudzīsim, ka kaut kādās jomās tiek uzliktas sankcijas, kas rada riskus mūsu ekonomikai, tostarp pašās jutīgākajās jomās. Mēs negribam izolēties no pasaules dzīves, taču jābūt gataviem uz to. Gribi mieru - gatavojies karam."

Plānots, ka ES dalībvalstu ārlietu ministri nākamos soļus pret Krieviju saistībā ar opozicionāra Alekseja Navaļnija aizturēšanu un protestētāju apspiešanu apspriedīs sanāksmē 22.februārī.

Navaļnija līdzgaitnieki ir aicinājuši ES piemērot sankcijas Krievijas prezidenta Vladimira Putina tuvākā loka cilvēkiem, arī biznesa magnātiem, šādi cenšoties pastiprināt spiedienu pret Krieviju.

Navaļnijs 17.janvārī tika aizturēts Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Krievijas Federālais sodu izpildes dienests Navaļnija aizturēšanu skaidroja ar to, ka Navaļnijs esot pārkāpis viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumus, un tiesa šomēnes to nomainīja pret reālu trīsarpus gadu cietumsodu.

Navaļnija aizturēšana izraisīja Krievijā plašus protestus, kuru laikā tika aizturēti vismaz 10 000 cilvēku.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu