Iespaidīgi: Saulkrastos apskatāma teju 7 metrus augsta ledus skulptūra

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Saulkrastu pludmalē apskatāma interesanta ledus skulptūra, kuras autori ir vietējie iedzīvotāji, kas pēc pašu iniciatīvas izveidojuši vides apskates objektu jūras krastā.

Foto: Publicitātes foto

Pastaigājoties pa Saulkrastu pludmali, nevar nepamanīt gandrīz 7 metru augstumu ledus skulptūru, kas, iestājoties tumsai, izgaismojas.

Foto: Publicitātes foto

Kā norāda darba radītāji Toms Turlajs un Romāns Dedjuško, skulptūra veidota kā ledus vigvams. Ko līdzīgu puiši jau bija mēģinājuši īstenot 2018. gadā Saulkrastu pludmalē, bet šogad, iestājoties labvēlīgiem laikapstākļiem un apņēmībai, viņi kopā ar domubiedriem jūras krastā izveidojuši koka pamatni. Tā kā skulptūras veidošanas procesā nepieciešams daudz ūdens, tad skulptūra tapa maksimāli tuvu krastam, sūknējot ūdeni no jūras. Lai taptu tik iespaidīga skulptūra, bija nepieciešama nedēļa, kuras laikā darba autori koriģējuši ūdens plūdumu un uzraudzījuši, lai viņu izmantotā dārza šļūtene neaizsaltu. Kad ledus skulptūra bija gatava, tad tajā no augšpuses ievietota 50 m gara gaismas virtene, kas, iestājoties tumsai, iedegas, un mākslasdarbs apskatāms arī tumsā.

Foto: Publicitātes foto

Skulptūra apskatāma Saulkrastos, 1,5 km no Baltās kāpas uz Saulkrastu centra pusi ejot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu