Demokrāti paziņo, ka izmeklēs iebrukumu Kapitolijā (1)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Trampa atbalstītāji ielaužas Kapitolijā
Trampa atbalstītāji ielaužas Kapitolijā Foto: EPA/Reuters/Scanpix

ASV Demokrātu partijas vadošā politiķe Nensija Pelosi pirmdien paziņoja, ka tiks veikta "neatkarīga izmeklēšana" par 6.janvārī notikušo iebrukumu ASV Kapitolija ēkā Vašingtonā.

Bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa atbalstītāju iebrukums Kapitolijā kļuva par pamatu otrajai impīčmenta izmeklēšanai pret viņu.

Pārstāvju palāta 25.janvārī iesniedza Senātam impīčmenta apsūdzības slēdzienu, kurā Tramps tika apsūdzēts "musināšanā uz dumpi" sakarā ar viņa atbalstītāju iebrukumu ASV Kapitolijā. Senāts sestdien balsojumā impīčmenta prāvā Trampu attaisnoja.

"Mums jāuzzina patiesība par to, kā tas notika," sacīja Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi.

"Lai aizsargātu mūsu drošību, mūsu nākamais solis būs izveidot ārēju, neatkarīgu 11.septembra tipa komisiju, lai izmeklētu un ziņotu par faktiem un cēloņiem, kas saistīti ar 2021.gada 6.janvāra iekšzemes teroristu uzbrukumu Savienoto Valstu Kapitolija kompleksam," teica Pelosi, atsaucoties uz ASV armijas ģenerālleitnanta Rasela Onorē pagaidu ziņojumu. 

Demokrāti impīčmenta prāvā demonstrēja videomateriālu, kurā bija parādīts, cik tuvu daži likumdevēji bija fiziskam uzbrukumam no šo iebrucēju puses. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu