Vakcinācijas birojs "darot visu operatīvai mediķu un SAC klientu un darbinieku potēšanai" (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: PhotobyTawat, Shutterstock.

Tiek darīts viss nepieciešamais operatīvai mediķu un sociālās aprūpes centru (SAC) klientu un darbinieku vakcinēšanai pret Covid-19, izriet no Vakcinācijas projekta biroja pārstāves Agneses Strazdas pirmdien paustā.

Viņa skaidroja, ka mērķis ir šīs nedēļas laikā nodrošināt ārstniecības personu un SAC klientu un darbinieku vakcinēšanu, ņemot vērā pieejamo vakcīnu devu skaitu.

Vakcinācijas projekta biroja pārstāve tieši neatbildēja uz jautājumu, vai nevajadzētu papildus piesaistīt cilvēkus no citām vakcinējamo grupām, ņemot vērā, ka līdz svētdienai bija izdevies sapotēt relatīvi maz mediķu un SAC klientu.

Strazda atturējās komentēt, vai ārstniecības personāla un sociālās aprūpes centru klientu un darbinieku vakcinēšana no biroja neatkarīgu iemeslu dēļ notiek pārāk lēni.

Vakcinācijas projekta birojā pirmdien informēja, ka nospraustais mērķis ir 3770 vakcīnas devu nodrošināšana ārstniecības personām un 7870 devu nodrošināšana SAC klientiem un darbiniekiem. Biroja pārstāve skaidroja, ka no 12.februārī Latvijā saņemtā vakcīnu pieveduma potēšanai ir pieejamas 13 200 devas, savukārt noliktavā palikusi puse jeb 1800 no retāk piegādātajām "Moderna" vakcīnu devām, lai vēlāk varētu veikt otro poti. Tas tiek darīts, lai izslēgtu riskus, ka nākamo "Moderna" vakcīnas piegāžu kavēšanās gadījumā kāds pirmo poti saņēmušais laikus nesaņemtu otro jeb noslēdzošo poti.

Strazda norādīja, ka jau pirmdien par vakcinācijas procesu atbildīgā darba grupa virzījās uz priekšu ar potenciāliem jauniem lēmumiem, kā rīkoties tālāk. "Ja man ir jāatbild uz jautājumu, vai iztrūkst rīcības, lai operatīvi vakcinētu, mana atbilde ir, nē, neiztrūkst rīcības," pirmdien aģentūrai LETA komentēja Vakcinācijas projekta biroja pārstāve.

No Strazdas teiktā izrietēja, ka tiek sekots līdzi, kad būs pieejama nākamā vakcīnu piegāde. Kad būs noslēgusies šī nedēļa, būs skaidrs rīcības plāns, kas tiks darīts un kuri cilvēki tiks vakcinēti nākamnedēļ, uzsvēra Vakcīnu biroja pārstāve.

Viņa aģentūrai LETA atkārtoti apliecināja, ka noliktavā neatrodas neviena "Astra Zeneca" vakcīna, jo visas ir sadalītas potēšanas pakalpojuma sniedzējiem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu