Jaguar tikai vēl deviņus gadus ražos auto ar iekšdedzes motoru (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jaguar

Jaguar Land Rover ir atklājis jaunu stratēģisko virzienu – Reimagine, kas paredz mainīt abu zīmolu tēlu un arī pakāpeniski atteikties no iekšdedzes dzinēju izmantošanas. Komforts turpretī gan aizvien būs jauno modeļu izstrādes uzmanības centrā.

Kamēr Jaguar tieksies kļūt par luksusa auto ražotāju, Land Rover dosies aizvien dziļāk neceļos, turklāt videi draudzīgā veidā. Tā paredz Jaguar Land Rover jaunā direktora Tjerī Bolorē izziņotā stratēģija tuvākajiem gadiem. 

Tāpat kā vairumam autobūves uzņēmumu, arī Land Rover un Jaguar priekšā ir elektrifikācijas ceļš. Tas gan nenozīmē, ka kompānijas ir gatavas upurēt sev raksturīgākās īpašības. 

Jaguar un Land Rover līdz 2030. gadam regulāri ieviesīs jaunus elektriskos modeļus.

Plānots, ka līdz šim laikam 100 procentu Jaguar automašīnu būs ar elektrisko piedziņu, savukārt Land Rover nulles emisijas dzinēju īpatsvars sasniegs aptuveni 60 procentus.

Pirmais Land Rover ar elektrisko piedziņu debitēs 2024.gadā. 

Parādoties jaunām ūdeņraža ieguves iespējām, uzņēmums gatavojas izmantot videi draudzīgās ūdeņraža degvielas šūnu sistēmas, kuru izmantošana palīdzētu sasniegt nulles piesārņojuma mērķi. Šī tehnoloģija pašlaik tiek attīstīta, un nākamo 12 mēnešu laikā kā daļa no ilgtermiņa ieguldījuma programmas Lielbritānijā parādīsies pirmie prototipi.

Jaguar Land Rover cer līdz 2039. gadam panākt nulles emisijas visā ražošanas procesā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu