Jaguar prezentē 1900 zirgspēku konceptauto; tas var kļūt par sacīkšu mašīnu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Jaguar Gran Turismo SV
Jaguar Gran Turismo SV Foto: Jaguar

Lai gan daudziem ierastais ikdienas ritējums ir pagātne un dienu no dienas nākas saskarties ar dažādiem izaicinājumiem, pasapņot neviens nav aizliedzis. Arī Jaguar Land Rover ļāvušies sapņiem un radījuši virtuālu konceptauto Gran Turismo SV, ar kuru varēs braukt videospēlē Gran Turismo. Uz ielas šāds auto diez vai kādreiz izbrauks, tomēr, lai gūtu priekšstatu par spēkrata iespaidīgo tēlu, Jaguar Land Rover dizaineri ir uzbūvējuši arī taustāmu Gran Turismo SV maketu.

Jaunais konceptauto ir 2019. gadā prezentētā virtuālā Vision GT S nākamā attīstības fāze. Gran Turismo SV, salīdzinot ar tā priekšgājēju, ir par 861 mm garāks (tagad 5540 mm), tam ir jauns un izteikts priekšējais spoilers, aktīvs aizmugurējais antispārns, kā arī optimizēts agregātu izvietojums. 

Mašīnas apakšas sarežģītā forma rada spēcīgu "zemes pievilkšanas efektu". Tas nozīmē, ka gaisa plūsma tiek paātrināta un auto tiek burtiski piesūkts pie ceļa. Teorētiski automobili pie zemes spiež papildu 483 kg, kad ātrums ir 320 km/h.

Jaunās koncepcijas digitālajai versijai ir četri elektromotori, kuru jauda ir 1903 ZS. Paātrinājums līdz 60 jūdzēm jeb 96 km/h ilgst tikai 1,65 sekundes, bet maksimālais ātrums ir 410 km/h. Lai uzlabotu vadāmību, automašīnai ir vilkmes vektorēšanas sistēma. Automašīnas makets tikmēr ir vispār bez dzinējiem, tādēļ par tā dinamikas rādītājiem nav nepieciešams pat runāt.

Foto: Jaguar

Ja uz ielas šādu auto kādreiz ieraudzīt ir nereāli, tad sacensībās gan. Jaguar norāda, ka Gran Turismo SV ir ideālu prototips izturības sacīkstēm, un nākotnē dažas idejas varētu tikt īstenotās pilnvērtīgā sacīkšu auto.

Jaguar Gran Turismo SV sacīkšu debija virtuālajā pasaulē notiks 2021. gadā līdz ar Gran Turismo 7 simulatora iznākšanu.

Foto: Jaguar
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu