Braukšanā pa sabiedriskā transporta joslu šogad pieķerti vairāk nekā 10 tūkstoši autovadītāju

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas pašvaldības policija (RPP) šī gada pirmajos 3,5 mēnešos pieķērusi vairāk nekā 10 tūkstošus autovadītājus, kuri neievēroja Ceļu satiksmes noteikumus (CSN) un brauca pa sabiedriskā transporta joslu. 99% no šiem pārkāpumiem fiksēti ar RPP pārvietojamām videonovērošanas kamerām.

RPP dažādu likumpārkāpumu fiksēšanai pārvietojamās videonovērošanas kameras izmanto jau vairākus gadus, bet kopš 2023. gada rudens tās pastiprināti tiek izmantotas, lai kontrolētu dažādu CSN ievērošanu, t.sk. godīgu sabiedriskā transporta joslu izmantošanu. Lai maksimāli efektīvi izmantotu pārvietojamās videonovērošanas kameras sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanai, RPP regulāri maina to atrašanās vietas. Kopš pagājušā rudens ar pārvietojamo videonovērošanas kameru fiksēto pārkāpumu lēmumi par soda piemērošanu tiek sastādīti attālināti un nosūtīti vadītājam elektroniski vai pa pastu.

Kā apliecina RPP analīze, pārvietojamās videonovērošanas kameras disciplinē autovadītājus nepārkāpt ceļu satiksmes noteikumus. Tādējādi tiek sekmēts, ka Rīgas iedzīvotāji, kuri ikdienā pārvietojas ar sabiedrisko transportu, galamērķī var nokļūt kā plānots.

Pa joslu, kas paredzēta sabiedriskajiem transportlīdzekļiem, drīkst pārvietoties pasažieru sabiedriskie transporti, taksometri, elektroautomabiļi, divriteņu mopēdi un motocikli, kā arī visi operatīvie transportlīdzekļi. Savukārt ar velosipēdu un elektroskrejriteni pa sabiedriskā joslu drīkst braukt tikai gadījumos, kad ir uzstādīta papildzīme, kas to atļauj.

Ceļu satiksmes likums paredz, ka par braukšanu pa joslu, kas paredzēta pasažieru sabiedriskajiem transportlīdzekļiem, piemēro naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam 40 eiro apmērā.

Kopumā šogad RPP jau konstatējusi gandrīz 18 tūkstošus dažādu satiksmes noteikumu pārkāpumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu