Slēpošanas trases sagatavojušās strādāt atbilstoši jaunajiem ierobežojumiem (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Slēpotāji un snovbordisti "Riekstukalna" trasē Baldonē.
Slēpotāji un snovbordisti "Riekstukalna" trasē Baldonē. Foto: Ieva Lūka/LETA

Slēpošanas sporta bāzes jau pagājušajās nedēļās ierobežojušas apmeklētāju skaitu atbilstoši ceturtdien, 18.februārī, valdības noteiktajiem ierobežojumiem, pastāstīja četru slēpošanas trašu pārstāvji.

Atbilstoši jaunākajiem ierobežojumiem Baldones novada atpūtas kompleksā "Riekstukalns" patlaban apmeklētāju skaits samazināts par 30%, salīdzinot ar decembrī ieviestajiem ierobežojumiem, savukārt Cēsu novada atpūtas kompleksā "Žagarkalns" un Engures novada atpūtas kompleksā "Milzkalns" - par 20%.

Kā atzina "Riekstukalns" vadītājs Ervīns Kišuro, nozares pārstāvji jau zināja, ka šādi noteikumi tiks virzīti valdības apstiprinājumam, tādēļ pēdējās divas nedēļas tika izmantotas kā pārejas periods, lai pielāgotos stingrākajiem ierobežojumiem.

"Samazinājums ir jūtams, pacēlāji darbojas pustukši, bet izpildām to, kas prasīts, un darbojamies," komentēja Kišuro.

"Gaiziņkalna" slēpošanas trases vadītājs Juris Stradiņš informēja, ka "Gaiziņš" šīm vadlīnijām seko jau vairāk nekā mēnesi. Viņš atzina, ka rezervāciju veikšana ir daudz ienesīgāka, tomēr tā nav īpaši izdevīga klientiem. "Kādreiz klientu bija mazāk no rīta, taču tagad gribētāju ir tik daudz, ka viņi ir sadalījušies vienmērīgi visas dienas garumā, un mums visu dienu ir, ko darīt," stāstīja Stradiņš.

Kā pauda "Žagarkalna" direktors Māris Zvīnis, pacēlāju infrastruktūra varētu uzņemt vairāk cilvēku, tomēr kapacitāte pārējā teritorijā ir daudz mazāka. Apmeklētāju skaits tika samazināts, līdz ar to patlaban neveidojas pulcēšanās stāvlaukumos, kafejnīcā, kases un inventāru zonā.

Jau ziņots, ka valdība ceturtdien lēma par stingrākiem Covid-19 ierobežojumiem slēpošanas sporta bāzēm.

Ar jaunajiem ierobežojumiem noteikts, ka kalnu slēpošanas sporta bāzē un tās apsaimniekošanā esošajā teritorijā vienlaikus nedrīkst atrasties vairāk nekā 300 personas ar noteikumu, ka katrai personai nodrošināti vismaz 70 kvadrātmetru ārtelpas un visur ir iespējams ievērot divu metru distanci.

Ja kalnu slēpošanas sporta bāzes teritorijā izsniegts ēdiens līdzņemšanai, tad izsniegšanas vietas tuvumā nedrīkst atrasties galdi un soli. Tika aizliegti arī izklaides pakalpojumi kameršļūkšanas vietās.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu