Runas par Lemberga ietekmi ir pārspīlētas, uzskata Kučinskis (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij"), Saeimas deputāts, bijušais Ministru prezidents Māris Kučinskis.
Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij"), Saeimas deputāts, bijušais Ministru prezidents Māris Kučinskis. Foto: Zane Bitere/Edijs Pālens/LETA

Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga ("Latvijai un Ventspilij") ietekme šodien tiek pārspīlēta, uzskata Saeimas deputāts, bijušais Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Intervijā Latvijas Televīzijai deputāts uzsvēra, ka runas par Lemberga ietekmi, īpaši pēc viņa ielikšanas sankciju sarakstā, ir pārspīlētas, turklāt patlaban galvenā polemika esot starp Lembergu un Jauno konservatīvo partiju (JKP), nevis Lembergu un Zaļās un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakciju.

"Tieslietu ministrs un JKP stāsta, ka visam aizmugurē stāv Lembergs, bet viņš savukārt stāsta, kā politiski tiek vajāts. Tāpēc polemika ir starp viņiem, nevis mūsu frakcijā," pauda politiķis.

Kučinskis atgādināja, ka partija "Latvijai un Ventspilij" ir ZZS līgumorganizācija, sadarbības līgums ar kuru noslēgts uz šī Saeimas sasaukuma laiku.

"Šī partija ir tikai līgumorganziācija. Būs kongress, un biedriem pašiem būs jāsaka, kādu viņi redz ZZS nākotni," pauda politiķis, akcentējot, ka "Latvijai un Ventspilij" ietekme ZZS frakcijā tiekot ļoti pārspīlēta.

Kučinskis arī neizslēdza, ka jautājumā par ZZS un minētās partijas sadarbību varētu būt kādas korekcijas.

Kontekstā ar valdošās koalīcijas un valdības rīcībām Covid-19 krīzes mazināšanā Kučinskis norādīja, ka valdības lēmumus reizēm saprast ir pat ļoti grūti, arī atrodoties tuvu valdības lēmumiem, piebilstot, ka uz jautājumiem, kas saistīti ar Covid-19 pandēmiju un tās radīto krīzi, nepieciešams skatīties no visām pusēm, domājot arī par ekonomikas un dzīves līmeņa attīstību.

Viņaprāt, nerunāšana ar nozari, neskatīšanās no visām pusēm noveda pie zināma haosa, ņemot vērā, ka valdība nevarēja paskaidrot vienu otru ierobežojumu.

"Tagad valdība ir ļoti grūtos apstākļos, ņemot vērā , ka sabiedrības uzticība ir krietni saplakusi," pauda politiķis.

Deputāts uzskata, ka Ministru kabinetam, kura locekļi tiek vakcinēti pret Covid-19, būtu jānāk uz sēdēm klātienē, tādējādi cerot, ka attiecības starp ministriem varētu uzlaboties.

Kučinskim nesaprotami šķiet ierobežojumi, kas ieviesti tirdzniecībā un skaistumkopšanā, jo problemātika netiekot skatīta no visā pusēm un netiekot ņemts vērā nozares redzējums. Tāpat, viņaprāt, neesot pareizi domāt, ka pandēmiju izraisījusi cilvēku došanās pie frizieriem, savukārt pārsteidzīgi lēmumi radot jaunas problēmas.

Politiķis arī akcentēja, ka ar pabalstu piešķiršanu Covid-19 laikā būtu jābūt uzmanīgiem, lai tas nekļūtu par precedentu, ka arī pēc pandēmija beigām kādam būs vēlēšanās naudu budžetā salikt un izdalīt.

"Nevar teikt, ka atbalsts ģimenēm ar bērniem šajā laikā nebūtu nepieciešams, bet vai ir izvērtēti visi citi? Nedot pensionāriem to, ko prasa labklājības ministre un opozīcija, nebūtu konsekventi," uzskata Kučinskis, piebilstot, ka, iespējams, būtu jāmeklē ne tik fiskāli ietekmīgi atbalsta risinājumi.

"Visi premjeri un finanšu ministri ir saskārušies ar valdošo vēlmi dalīt visiem, lai viņus atcerētos kā lielo salaveci," teica politiķis.

Kučinska ieskatā Vakcinācijas projekta birojs nestrādājot pietiekami augstā kvalitātē. "Ja skatās, kā notiek, tad ir bēdīgi - viena, otra , trešā rinda," vērtēja politiķis. Viņaprāt, birojam būtu pilnībā jāpārzina veselības nozare redzamās un neredzamās puses, ņemot vērā nozares specifiku.

"Tagad tiek veidotas daudzas rindas, un ir haosa sajūta. Vai to varēs visu kopā savilkt?" vaicāja deputāts, paužot pārliecību, ka tagad procesā jāiesaista arī privātie medicīnas uzņēmumi.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu